Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Frida Ronge blir kökschef på At Six

 
Livsstilshotellet At Six i Stockholm värvar prisbelönta matkreatören Frida Ronge. Med visionär svensk-japansk matlagning som signum har Ronge erhållit utmärkelser som prestigefulla ”Årets Rising Star” i White Guide 2013 och Karin Franssons Mentorpris i Årets kock-tävlingen 2014. Nu får hon basa över mat och dryck på den två våningar stora takrestaurangen med tillhörande stor bar och terrass under öppen himmel vid Brunkebergstorg som öppnar i mars 2017.

Det är drygt femton månader kvar till öppningen av At Six på Brunkebergstorg i Stockholm, en av stadens största hotellsatsningar någonsin. Här skall modern konst möta banbrytande design med ambition att återupprätta platsens forna glans och locka såväl internationella gäster som Stockholmare. Nyskapande gastronomi med lokal klang är ledordet för det gedigna restaurangutbudet, där den stora takrestaurangen blir juvelen i samlingen.

- Det är ett fantastiskt uppdrag att få skapa mat och dryck på en restaurang som kommer att bli något alldeles extra, säger Frida Ronge. Jag är väldigt laddad inför att återvända till huvudstaden som jag saknat och är fylld av inspiration kring konceptet vi skall skapa.

Modern skandinavisk matkultur på lokala råvaror influerat av japanska tillagningsmetoder och smaker är Frida Ronges signum. Ett kreativt koncept som gjort succé på restaurang vRÅ i Göteborg som Frida drivit de senaste åren och som hedrades med Nöjesguidens Göteborgspris år 2013. På At Six kommande takrestaurang får det svenska och nordiska stå i fokus med en touch av Japan på ett helt nytt sätt.

- Vi inspireras av Fridas kreativa matlagning och ser fram emot att skapa en lika fantastisk som unik restaurang tillsammans med henne, säger Anna Spjuth, vd för At Six. Förutom sin fingertoppskänsla för smakbrytningar och menybygge har Frida en härlig ledarstil som vi är glada över att värva in i teamet.

Under åren har Frida varit flitigt anlitad gästkock och gjort gästspel över hela världen, från Gotland till Kanada. Senast vid ett fullbokat evenemang på Selfridges i London i början av november.

Frida har tidigare arbetat på japanska spahotellet Yasuragi i Nacka, därefter var hon med och startade prisbelönta Råkultur i Stockholm där hon var kökschef under ett par år. Kärleken till fisk har hon med sig sedan länge, pappa Marjan Ronge driver fiskaffären Sisjö Seafood i västra Göteborg.

För mig är det viktigt att tillvarata råvaran på många sätt, som t.ex. genom att röka, grava, rimma, pickla och torka. Jag arbetar alltid främst med råvaror som är i säsong, både för att kunna hålla bästa kvalitet på maten och för att det är bättre hushållning med resurser, berättar Frida Ronge. - För mig är det viktigt att tillvarata råvaran på många sätt, som t.ex. genom att röka, grava, rimma, pickla och torka. Jag arbetar alltid främst med råvaror som är i säsong, både för att kunna hålla bästa kvalitet på maten och för att det är bättre hushållning med resurser, berättar Frida Ronge.

FAKTA OM FRIDA RONGE & AT SIX

Frida Ronge kommer från Göteborg.
2012 öppnade hon framgångsrika restaurang vRÅ i Göteborg.

Tidigare:
Kökschef på Råkultur i Stockholm.
Teppanyaki/sushikock på Yasuragi i Nacka.

Utmärkelser:

  • Silvermedalj i Seven Sushi Samurai-världsmästerskapet i London 2010 tillsammans med Sayan Isaksson

  • ”Årets Rising Star” i White Guide 2013

  • Vinnare av Nöjesguidens Göteborgspris med Restaurang vRÅ 2013

  • Karin Franssons Mentorpris i Årets kock-tävlingen 2014.


At Six rymmer:

  • 343 hotellrum, varav tre nybyggda penthousevåningar och ett 40-tal små och stora sviter

  • Flertalet restauranger och barer, inklusive Nordens ledande takkrog

  • Gym & wellness

  • 2000 m2 event- och mötesarena.


At Six drivs av Petter Stordalens hotellgrupp Nordic Hotels & Resorts, tillsammans med bl.a. The Thief Oslo, Copperhill Åre, Yasuragi Hasseludden och Skt Petri Köpenhamn. Granne med At Six byggs även ett kreativt, lekfullt och citysmart livsstilshotell, där rummen är något mindre och de sociala ytorna stora och livliga. Hotellen och restaurangerna är en del av Urban Escape Stockholm som växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg. 5 fastigheter, 4 gator och 2 torg med kontor, hotell, handel, restauranger, mötesplatser och servicetjänster, i regi av AMF Fastigheter.

Taggar

Nyheter

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer