Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Första spadtaget för Clarion Hotel Draken idag

 
Första spadtaget för Clarion Hotel Draken idagPetter Stordalen grundare Nordic Choice Hotels, Erik Selin VD för Balder, Mats Arnsmar VD för Folkets Hus och Hampus Magnusson byggnadsnämndens ordförande i Göteborg. Idag togs det avspark för den stora hotellsatsningen Clarion Hotel Draken i Göteborg. Som vanligt när Petter Stordalen är med så gick ceremonin med det första spadtaget inte obemärkt förbi. Tillsammans med Balders VD, Erik Selin, Folkets hus VD Mats Arnsmar och Hampus Magnusson som är byggnadsnämndens ordförande i Göteborg sattes en skylt med texten DRAKEN i brand.
På plats framför Folkets Hus vid Järntorget, berättade Petter Stordalen om sina visioner för hotellet.Clarion Hotel Draken öppnar 2022 och kommer att erbjuda 470 hotellrum, flera restauranger, barer och konferenslokaler.Att hotellet byggs på en betydande plats i Göteborg valde man att belysa genom att lämna över en av de första filmrullarna som visats på biograf Draken till Erik Selin, med syftet att gjuta in denna i byggnadens grund.

– Det finns de som tror att det är Avenyn som gör Göteborg. Att det är stadens pulserande nerv. Jag tror att den verkliga avenyn, den verkliga själen i Göteborg finns här. I det här området. Skapad av studenterna på ölhaken på Andra Långgatan och av alla människorna bland restaurangerna på Tredje Långgatan. Och här öppnar vi snart ett fantastiskt hotell med kronjuvelen biograf Draken i centrum, säger Petter Stordalen, grundare Nordic Choice Hotels.

Hotellet kommer tillsammans med Gothia Towers tredje torn att vara stadens högsta hotellbyggnader. 

Hotellet kommer bli över hundra meter högt där de två översta våningarna blir restaurang och skybar med magnifik utsikt över staden och hamninloppet. Hotellet knyts samman med befintliga byggnader och den anrika biograf Draken blir en del av hotellets event- och konferens utbud. Hotellet blir en viktig addering till Nordic Choice Hotels portfölj som idag har sju hotell i Göteborg.

– Det känns positivt att vara delaktig i ett så spännande och viktigt projekt. Jag är övertygad om att detta blir bra för både de som bor och verkar i området men också för staden som helhet, säger Balders VD, Erik Selin.

Hotellet är en del av detaljplanen för Masthuggskajen som ska utvecklas till ett område med puls, kulturell dynamik och internationella intryck. Här binder man samman gammalt och nytt. I området mellan Järntorget, Långgatorna och hamnen kommer 1 300 bostäder, 5 000 till 6 000 nya arbetsplatser och restauranger att växa fram. Området har höga hållbarhetsambitioner och Draken blir en miljöklassad byggnad.  Hela Masthuggskajenprojektet kommer att stå klart 2027.


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Clarion