Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Scandic gör hållbara cocktails av matsvinn från hotellfrukosten

 
Scandic gör hållbara cocktails av matsvinn från hotellfrukostenEcospresso, kaffesumplikör och cold brew av kaffesump och vatten. Nu tar Scandic ytterligare ett hållbarhetssteg och nu lanseras ett antal drinkar på ingredienser som tagits tillvara från hotellfrukosten. Drinkarna har tagits fram av barteamet på Haymarket by Scandic.

Scandic har sedan tidigare genomfört en rad åtgärder för att minska sitt klimatavtryck. Bland annat har man tagit bort engångsartiklar på hotellrummen, avskaffat onödig plast som sugrör och drinkpinnar och sett över rutiner för att reducera matsvinn. Under sommaren lanserade Scandic ett antal hållbara drinkar där råvaror från hotellfrukosten tagits till vara på. Exempel på ingredienser är kaffesump, överbliven gurka från frukosten och fruktskal som annars skulle komposteras eller slängas. Bland drinkarna finns till exempel Razzycle på hallon som har kort hållbarhetstid, Green Giggle på gurka från hotellfrukosten och Ecospresso, en drink på coldbrew bryggt på kaffesump som annars skulle ha kastats.

– Jag är oerhört glad och stolt att vi än en gång visar att vi vill vara i yttersta framkant i vårt hållbarhetsarbete inom Food & Beverage på Scandic. Att vi dessutom kan lyfta fram våra fantastiskt duktiga medarbetare som kreatörer av de hållbara drinkarna, visar att engagemanget för hållbarhet genomsyrar hela Scandic och är en del av vårt dagliga arbete, säger Thomas Fankl, Food & Beverage Manager för Scandic Sverige. 

Barteamet på Haymarket by Scandic har sedan tidigare lanserat drinkar med fokus på att ta tillvara på råvaror från restaurangerna.

Haymarket by Scandic delar med sig av ett av sina favoritrecept för en uppiggande cold brew Ecospresso innehållandes bland annat kaffesump:

Ecospresso 
3cl Koskenkorva Organic Vodka
2cl Koskenkorva Organic Vodka kaffesumplikör
7cl Kaffesump coldbrew
2 stänk The bitter truth Xocolatl
Toppa med Amarula Spice-skum och flingsalt.

Kaffesumplikör

20cl Koskenkorva
200g Kaffesump
12 cl Sockerlag smaksatt med vanilj och kardemumma
Låt stå i 24h, sila sedan av och häll upp i flaska. 

Cold brew
500g Kaffesump
70cl Vatten
Låt stå i 24h, rör om, och låt stå i 12h, sila av och häll över i flaska.

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Scandic