För första gången kommer O’Learys att driva egna restauranger
5 Okt 2017
O’Learys har expanderat i rask takt de senaste åren och i höst öppnar O’Learys sin första restaurang på Island och under våren 2018 öppnar den första av flera restauranger i Baltikum. Som en del av expansionsarbetet görs nu en stor satsning på egen drift av restauranger – så kallade ”Centers of Excellence” blir hubbar som kommer utöka möjligheten för utbildning av nya medarbetare och franchisetagare, accelerera produktutveckling samt som också kan ge företaget nya möjligheter att förstå nya marknader och dess utmaningar.
– Att driva egna restauranger har varit på agendan en period och jag har länge sett detta som en nyckel till framtida utveckling. Vi ser också detta som något som i förlängningen skapar en närmre relation mellan franchisegivare och -tagare, med stärkt support och större utvecklingsmöjligheter, säger Christian Bellander, VD på O’Learys.
Under de kommande tre åren planerar kedjan att öppna 15-20 restauranger i egen drift. Den första restaurangen blir O’Learys på Järntorget i Göteborg, där man redan nu köpt in sig i en befintlig restaurang som kommer att drivas tillsammans med den befintliga franchisetagaren. Ett större O’Learys Event Center är också klart att drivas i egen drift på Unibail Rodamcos kommande storsatsning Mall of Netherlands i Holland.
– Satsningen är en viktig del av vår internationella expansionsstrategi, men också en viktig del i att stärka O’Learys som franchisegivare både här hemma och internationellt, fortsätter Christian Bellander. Med egna restauranger kan vi lättare lära känna nya marknader, samtidigt som det blir en naturlig plats att fortsätta utveckla produkten och erbjudandet – något som står högt på agendan.
Av: Annika Rådlund Källa: O´Learys
Foto: O´Learys och Dan Kullberg
5 Okt 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen