Filip Fastén och Joel Åhlin öppnar en minirestaurang
24 Mar 2017
– Agrikultur är vår första restaurang som ligger på Roslagsgatan 43, vi har alltid gillat Sardin på Nytorget och när vi fick reda på att den lokalen var till salu så bestämde vi oss för att utveckla en affärsplan som skulle vara applicerar på den lokalen.
Krögarduon beskriver den nya restaurangen så här:
–Denna gång blir det en minirestaurang och bar med goda smårätter gjorda av säsongens råvaror producerade av svenska bönder, inhemsk gin, en mindre men intressant vinlista, öl serverad i små glas och en ambition att förvalta den goda stämning som Sardin den (tidigare restaurangen) skapade.
På sommaren blir det en trevlig uteservering med "piazza-sittning" och utsikt över Nytorget då Skånegatan utanför oss blir under sommartid bilfri.
–Söndagarna vigs åt vår personliga tolkning av en god brunch, berättar Joel Åhlin.
Målgruppen för restaurangen är "alla som gillar god mat och trevlig atmosfär".
Den kommer att ha 24 sittplatser inomhus och lika många utomhus under sommarsäsongen.
–Vi beräknar att öppna mini-restaurangen under våren 2017 , slutet av april hoppas vi på.
Av: Annika Rådlund
24 Mar 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok