Färsk wasabi från Island lanseras i Sverige
13 Nov 2018
Wasabi är vanligtvis svår att odla, kräver jord som är väl gödslad och tillgång till strömmande vatten. Jurt Hydroponics odlar wasabi året runt med modern teknik på ett hållbart sätt i växthus på Island. Företaget använder internationellt certifierad förnyelsebar vattenkraft och friskt isländskt vatten i processen. Växthusen är tekniskt avancerade och resultatet är tillgång närodlad färsk wasabi året om.
Användning
För bästa resultat används ett torkat hajskinn (Oroshi) till att riva Nordic Wasabi. Putsa rötterna med en hård borste och skär ett snitt strax under toppen som ska vara grön till färgen. Roten rivs därefter i en cirkelrörelse mot hajskinnet. Efter användning sköljs hajskinnet av och torkas. Kan även användas till att riva exempelvis ingefära och vitlök.
Färsk wasabi ska inte förväxlas med den gröna färdigblandade pastan som kan köpas i livsmedelsbutikerna. I själva verket är den gröna pastan en kombination av senap, pepparrot och färgämne och benämns i Japan som ”seiyō” eller västerländsk wasabi.
Av: Annika Rådlund Källa: Nordic Wasabi
www.nordicwasabi.is
13 Nov 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok