Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

ESS Group bygger i norska fjällen

 
ESS Group bygger i  norska fjällenESS senaste projekt Fyri planeras att öppna i december 2019.  ESS Group har de senaste åren skapat  destinationshotell som Steam Hotel i Västerås, Villa Strandvägen i Ystad och MJ’S i Malmö. Nu tar ESS med sig hela sin passion och sitt engagemang till Norge och skidorten Hemsedal.

Med den nya resorten ”Fýri” är syftet att skapa en spännande destination under hela året där ESS destinations- och upplevelsestrategi ska stärka och komplettera de befintliga satsningar som görs på året runt-turism på orten. Resorten byggs i samarbete med Buchardts AB Invest och öppnar redan till julen 2019.

 – Vi har alltid byggt och skapat miljöer som vi själva älskar, platser som vi själva vill hänga på. Nu har vi tagit ytterligare ett steg och vidare in i Norge. I Hemsedal kommer vi tillsammans med vår partner Buchardt AB Invest ge alla gäster möjligheten att inte bara komma på besök till den här året om-resorten, utan här kan man också köpa sitt drömboende och hänga med oss på Fýri, sommar som vinter. Resorten blir som en förlängning av ditt vardagsrum, förklarar Jonas Stenberg, VD på ESS Group.

Fýri ska bli ett stort resorthotell med ett attraktivt ski in-ski out-läge under vintersäsong. Under vår, sommar och höst lockar närheten till året runt-turism medtrail-spår, fiske, mountainbike och Via Ferrata. Det blir ett varmt och personligt resorthotell med pooler och solsängar, spa, playground, barer, e-sports och restaurangupplevelser. Detta kompletterat med mötes- och konferensrum skapas förutsättningar för flera olika gästsegment under alla säsonger.

Fýri beräknas generera minst 200 nya arbetstillfällen till orten och ambitionen är att, tillsammans med övriga entreprenörer och destinationsbolag, fortsätta utveckla Hemsedal till en plats man vill besöka året om och gärna återvända till. Hemsedal har tio år i rad utsetts till Norges bästa skidort och utvecklas nu snabbt till en destination som ska vara minst lika attraktiv när snön har smält.

 – Jag vill verkligen poängtera vår höga ambitionsnivå kring vilken typ av upplevelse vi vill leverera här i Hemsedal. Och då för första gången med ett bredare anslag i och med att resorten har både hotellrum och lägenheter. Sedan ESS startade för 11 år sedan har ordet världsklass funnits med i vår affärsidé. Steam Hotel har legat som nummer ett på Tripadvisor sedan öppning och Villa Strandvägen är etta i Sverige totalt, medan MJ’S har prisats som hotellet med Sveriges bästa stämning. Allt detta tar vi med oss in i Norge och till expansiva Hemsedal. Extra spännande är att nu också applicera våra tankar kring lägenheterna som finns till försäljning för den svenska såväl som den norska marknaden, förklarar Jonas Stenberg.

Fýri står klart till julen 2019 och kommer då att erbjuda 144 rum, varav 11 är sviter, ett Spa Club-koncept på 1 000 m2, två restauranger, tre barer och plats för att ta emot konferens- och mötesgrupper på upp till 300 personer. Fýri blir ESS Groups åttonde hotelldestination och den första utanför Sverige. Resorten innehåller lägenheter där första etappen redan är slutsåld och där etapp två börjar säljas den 28 januari. Konferens- och mötesbokningar tas emot redan nu.


www.essgroup.se
www.fyriresort.comAv: Annika Rådlund Källa och illustration: ESS Group

Taggar

Bygg Hotell Nyheter