Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Drinkrecept: The Big KISS Apple G&T

 
Drinkrecept: The Big KISS Apple G&TThe Big kiss Apple G&T Den 21 juni lanserades KISS Cold Gin i Sverige på Systembolaget. En premiumgin som fått namnet av bandets rocklåt: You wanted the best, you got the best. Namnet på ginets signaturdrink är däremot The big KISS Apple G&T.

Efter den stora framgången med KISS Rum Kollection som lanserades i slutet av förra året kompletteras nu dryckesportföljen med ytterligare en produkt tillsammans med rockbandet. KISS Cold Gin ä ärspirerad av KISS rötter i New York City.

–Det är riktigt roligt att kunna erbjuda de svenska fansen en till kvalitetsprodukt med rockgiganterna KISS efter succén förra året.  Att de valt att fortsätta samarbeta med oss på Brands For Fans med KISS Cold Gin känns mäktigt och är en stor ära, säger Yvonne Wener, Business Manager på Brands For Fans.

KISS Cold Gin har destillerats fem gånger där basen består av enbär, citronskal samt ett urval av noggrant utvalda kryddor. Ginen innehåller endast naturliga smaker och inget tillsatt sötningsmedel. För att bevara högsta kvalitet och uppnå perfekt smakbalans kompletteras destillatet med ytterligare enbär och citron som sedan macereras tillsammans vilket bidrar till helhetsupplevelsen. 

Doften har klassisk ginkaraktär med tydliga enbärstoner och en inbjudande kryddighet. Smaken kännetecknas av enbär, citrus och örter. Eftersmaken är lång och fyllig med smaker som fyller hela munnen. Den torra finishen bidrar till den komplexa och häftiga helhetsupplevelsen.

Flaskan med iögonfallande silver- och gulddetaljer har alla fyra bandmedlemmarna metalliskt illustrerade på vardera sidan av Brooklyn Bridge. Huvudetiketten är även prydd med en guldskiva och ikoniska landmärken i New York City med Manhattans Skyline. Art deco-mönstret bakom skivan är en hyllning till Gene Simmons klassiska metallstövlar ”The Demon's boots”. 


KISS Cold Gin lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 21 juni.The Big kiss APPLE G&T – KISS Cold Gins signaturdrink

Ingredienser:
50ml KISS Cold Gin
100ml hantverksmässig tonic
Pressad citronsaft (i valfri mängd)
10 färska pepparkorn
Citronzest
Några klyftor grönt äpple

 Gör så här:

Fyll ett glas rikligt med is
Häll KISS Cold Gin, tonic och den pressade citronsaften över isen och rör försiktigt om med en sked.
Garnera med pepparkornen, citronzesten och de gröna äppelskivorna.


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Brands for fans