Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nya glampingsatsningen ”Wild Lodge” nästan fulbokade innan premiären

 
  • En natt i en tältstuga mitt i

    En natt i en tältstuga mitt i "Kronhjortsdalen" är något som lockar gäster.

  • Den 22 juni är det premiär för glampingsatsningen Wild Lodge i Skånes Djurpark.

    Den 22 juni är det premiär för glampingsatsningen Wild Lodge i Skånes Djurpark.

Föregående
Nästa
 
Redan innan Skånes Djurparks nya satsning Wild Lodge var färdigbyggd var endast 30 procent av nätterna lediga under säsongen. Övernattningspaket med lite lyxigare camping, så kallad ”glamping” har visat sig vara något som lockar många. 

Bygget har varit i full gång hela försommaren och de tio nya tältstugorna med kök, allrum och sovrum har tagit from på höjden i Skånes landskapsdjur, kronhjortarnas, hägn. Stugorna kommer att ge plats till ytterligare 50 övernattande gäster inne i parken. Sedan tidigare finns även tältbyn Camp Oak med övernattning i stora familjetält. Förra året sålde övernattningarna i tälten slut och därför utökar parken med möjlighet för ytterligare gäster att ta del av unika upplevelser i naturen.

- Den stora efterfrågan bekräftar trenden med hemester och naturnära upplevelser som vi har sett. Förra sommaren såldes övernattningarna helt slut i de tält vi har i Camp Oak och intresset för de nya tältstugorna är stort och bokningar kommer från hela landet. Vissa dagar har vi till och med väntelistor. Att sova omringad av kronhjortar och med möjlighet att höra vargarna yla på nätterna är en sommarupplevelse helt rätt i tiden och som många vill uppleva, säger Glenn André Viste Bøe, VD på Skånes Djurpark.

Bakom tältdukarna i nya Wild Lodge finns 38 kvadratmeter med kök, allrum, badrum och två sovrum. De främsta tälten har utsikt över kronhjortshägnet och hjortarna kan komma ända inpå husknuten. På morgonen får gästerna möjlighet att både njuta av egen frukost och mata hjortarna med deras favoritmat.

- Det är en unik hemester och det märks på det stora intresset för att boka färdiga övernattningspaket med mat, upplevelser och boende. Nu öppnas Sverige upp igen och vi ser fram emot att även välkomna gäster från Danmark och andra grannländer. Många har fått upp ögonen för Sveriges och Skånes många smultronställen, säger Glenn André Viste Bøe.Att bo i Wild Lodge är ett tvådagarsäventyr där det ingår två dagar i parken, övernattning i tältstuga med frukost, kvällsmat och en mängd unika djurupplevelser.


Den 22 juni invigs Wild Lodge och på Midsommardagen den 26 juni kommer de första gästerna att premiärsova i nya Wild Lodge.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Skånes djurpark

Taggar

Sommar Hotell Nyheter