Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Clarion Collection Hotel Tapetfabriken är nu invigd

 
  • Johanna Hellstrom och Petter Stordalen vid Clarion Collection Hotel Tapetfabriken.

    Johanna Hellstrom och Petter Stordalen vid Clarion Collection Hotel Tapetfabriken.

  • Clarion Collection Hotel Tapetfabriken.

    Clarion Collection Hotel Tapetfabriken.

  • Hotellet har 236 rum.

    Hotellet har 236 rum.

Föregående
Nästa
 
Den 8 januari 2018 avslöjades det att Sicklas nya och första hotell i centrum skulle bli ett Clarion Collection-hotell. Den 12 november året därpå så beslutades det att hotellet skulle byggas ut med ytterligare 3000 kvadratmeter motsvarande 80 rum. Nu har den gamla tapetfabriken fått en helt ny insida och är redo att ta emot sina första hotellgäster.  

Sicklas nya mötesplats Clarion Collection Hotel Tapetfabriken är nu färdigbyggt och öppnade idag. Hotellet har hämtat inspiration från den tidigare hyresgästen från 1906, nämligen Kåbergs tapetfabrik.
"Skalet av det som en gång varit en tapetfabrik har blivit omgort till ett magiskt hotell", skriver Petter Stordalen på sin Instagramsida.

–Att vi bygger ut ett hotell som knappt börjat byggas är i det närmaste unikt. Det visar vilken potential som finns här i Sickla och vilken priviligierad placering hotellet har mitt på Marcusplatsen på den mest centrala platsen i Sickla. Idag så har vi nu äntligen öppnat hotellet. Jag är så stolt att så att jag håller på att spricka. Hotellet är magiskt och jag är helt övertygad om att detta kommer att bli en favorit inte bara för besökare i Sickla utan också bland Sicklaborna och de som jobbar i området, säger VD och hotelldirektör Johanna Hellström.

Hela hotellet är nu helt  klart. Efter att planerna på hotellet presenterats och grundarbetena påbörjades så bestämdes det att göra hotellet större med ytterligare 80 rum. Man modifierade därefter planen och bygget av hotellet kunde starta.
Hotellet har nu 236 hotellrum, 4 mötesrum, restaurang, bar och gym är inrymd på platsen för Kåbergs tapetfabrik. Företaget  var snabba att tillämpa nya tillverkningsmetoder och knöt till sig formgivare som Carl Malmsten och Gunnar Asplund vann en rad internationella utmärkelser.

–Vi har tittat mycket på historien och låtit oss inspireras av den. På samma sätt som Carl August Kåberg så har vi höga ambitioner. Man ska vara stolt över sin historia och det är vi i överflöd. Hotellets personal har drillats i vad det är för plats de arbetar på och dessutom hittar man påminnelser om historien runt om i hotellet med allt från fotografier, tavlor med återvunna tapeter och inte minst teglet på hotellets fasad som till stora delar kommer från den ursprungliga fabriksbyggnaden, säger Johanna Hellström.

Idag öppnades hotellet för de första hotellgästerna och trots fortsatt lågt resande på grund av pandemin så har bokningsläget varit bra för hotellet som till och med tagit emot de första bokningar av möten.


Fakta om hotellet:

Namn: Clarion Hotel Tapetfabriken
Antal våningar: 5
Antal hotellrum: 236
Antal mötesrum: 4
Bar, restaurang och gym
Fastighetsägare: Atrium Ljungberg
Arkitekt: White Arkitekter Aktiebolag
Inredning: Egnell Allard
Första spadtaget: 18 september 2018
Byggföretag: Arcona
Invigdes: 15 juni 2021

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Clarion Hotels