Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

SkiStars sommarsatsning ger 200 säsongsjobb i Åre och Sälen

 
SkiStars sommarsatsning  ger 200 säsongsjobb i Åre och SälenSkiStar Åre och SkiStar Sälen nya satsningar är klara för öppning precis innan eller lagom till midsommarafton. För första gången någonsin gör SkiStar en storsatsning på sommarsäsongen med konceptet SkiStar Sports & Adventures. Detta ger inte bara gästerna möjlighet till en aktiv semester i fjällmiljön även sommartid utan skapar också fler arbetstillfällen. 

Först ut att satsa stort på sommaren i år är SkiStar Sälen och SkiStar Åre där nu närmare 200 säsongsanställda påbörjar sin anställning inom kort till sommarsäsongen.

- Det känns väldigt bra att satsa på sommarsäsongen och kunna ge människor möjligheten att i större utsträckning än tidigare jobba hos oss både sommar och vinter.  Till sommaren har vi sett att 70% är interna ansökningar i alla åldrar vilket är extra glädjande då vi också haft rekord i antalet ansökningar: hela 600 ansökningar till 200 tjänster. Viljan att stanna kvar på destinationen är uppenbarligen stor och det är positivt inte bara för SkiStar utan också för både Åre och Sälen, säger Camilla Sundqvist, HR-chef på SkiStar AB.

Hos SkiStar Åre är bygget i Åre Björnen i princip klart av en helt ny klätterpark som består av en höghöjdsbana och zipline. Dessutom har cykellederna och vandringslederna utvecklats inför sommarsäsongen där Åre Bike Park öppnar den 10 juni och delar av liftsystemet medan de resterande aktiviteterna inkl klätterparken öppnar den 24 juni. 

- Jag tycker det är oerhört kul att få chansen jobba kvar på SkiStar även på sommaren. Det är ett företag jag tycker om och som samtidigt gör det möjligt för mig att bo i Åre året runt, Evelina Sundlo som nu kan arbeta året om inom företaget.

Även hos SkiStar Sälen pågår arbetet för fullt med att utveckla verksamheten till sommarsäsongen med bland annat bygget av äventyrsgolf, padelbanor, en klätterpark och flera nyheter med olika cykel- och vandringsleder som öppnar på midsommarafton 25 juni.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: SkiStar