Cocktailrecept: Vegansk Citron & Kokosmartini
18 Dec 2022
Basen i drinken är Amarula Vegan, en gräddlikör fri från mejeri och laktos. Äggen i receptet, i den italienska marängen, kan bytas ut mot mot kikärtsspad.
Ingredienser (2 drinkar):
12 cl Amarula Vegan
6 cl Limoncello
1, 5 dl kokosdryck
4 cl sockerlag
1/2 citron (juicen)
2 st digestivekex (krossade)
Italiensk maräng till topping
Gör så här:
1. Gnid en citronklyfta runt kanten på två martiniglas och doppa i krossade digestivekex.
2. Häll Amarula Vegan, Limoncello, kokosdryck, sockerlag och citronjuice i en shaker.
3. Fyll med is och skaka.
4. Häll upp i kylda cocktailglas och toppa med italiensk maräng.
Italiensk maräng:
2 äggvitor* (*För en helt vegansk drink gör italiensk maräng på kikärtsspad)
1 dl socker
0,25 dl vatten
Gör så här:
1. Koka upp vatten och socker till 121 grader.
2. När sockerlagen sjunkit till 110 grader, vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp.
3. Häll långsamt ner sockerlagen i äggvitan, vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet.
4. Fortsätt att vispa tills marängen är kall.
5. Toppa drinkarna med den italienska marängen och bränn av med en brännare, servera genast.
Av: Annika Rådlund Källa: Anora Foto: Malin Fränberg
18 Dec 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: