Cocktailrecept: Vegansk Citron & Kokosmartini
18 Dec 2022
Basen i drinken är Amarula Vegan, en gräddlikör fri från mejeri och laktos. Äggen i receptet, i den italienska marängen, kan bytas ut mot mot kikärtsspad.
Ingredienser (2 drinkar):
12 cl Amarula Vegan
6 cl Limoncello
1, 5 dl kokosdryck
4 cl sockerlag
1/2 citron (juicen)
2 st digestivekex (krossade)
Italiensk maräng till topping
Gör så här:
1. Gnid en citronklyfta runt kanten på två martiniglas och doppa i krossade digestivekex.
2. Häll Amarula Vegan, Limoncello, kokosdryck, sockerlag och citronjuice i en shaker.
3. Fyll med is och skaka.
4. Häll upp i kylda cocktailglas och toppa med italiensk maräng.
Italiensk maräng:
2 äggvitor* (*För en helt vegansk drink gör italiensk maräng på kikärtsspad)
1 dl socker
0,25 dl vatten
Gör så här:
1. Koka upp vatten och socker till 121 grader.
2. När sockerlagen sjunkit till 110 grader, vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp.
3. Häll långsamt ner sockerlagen i äggvitan, vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet.
4. Fortsätt att vispa tills marängen är kall.
5. Toppa drinkarna med den italienska marängen och bränn av med en brännare, servera genast.
Av: Annika Rådlund Källa: Anora Foto: Malin Fränberg
18 Dec 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"