Camilla Hamid hyllar svensk fikakultur i ny bakbok
2 Aug 2021

Camilla Hamid är en av Sveriges största profiler inom bakning. Hon driver den prisbelönta bakbloggen My kitchen stories, Sveriges största Youtubekanal om bakning, en bakpodd och har över 350 000 följare på sin Instagram – där hon dagligen bjuder på recept, tips och knep på hur du bäst lyckas med din bakning. Hon har tidigare varit hemkunskapslärare och har bakat i tv4 nyhetsmorgon samt hos köket.se.
- Detta är boken jag alltid drömt om att få göra och för mig är den så viktig på flera olika plan. En stor bakbok som utgår från årets alla fikadagar. Det känns oerhört kul att få ge ut en så gedigen fikabok och eftersom det är en så bred bok innehåller den godsaker för alla. Jag älskar fika, jag älskar att fika och jag älskar bakning! Därför ser jag väldigt mycket fram emot att få dela med mig av mina allra bästa recept.
Kaka på kaka tar oss genom fikaåret från januari till december via de olika fikahögtidsdagarna, där varje kapitel är dedikerad en fikadag. Allt från fettisdagen och kanelbullens dag till chokladbollens och mazarinens dag. Här kan du baka och äta klassiker som chokladbiskvier, morotskaka och prinsesstårta. Recept på det traditionella bakverket finns alltid med, men också nya spännande varianter. Utöver de cirka 75 recepten hittar du även tips, knep och allergianpassningar.
Av: Annika Rådlund Källa: Bonnier Fakta
Foto: Ulrika Pousette
2 Aug 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Science Park Towers med fyra torn byggs i Jönköping
"Science Park Towers blir en unik ny mötesplats mitt i centrala Jönköping"
-
Pinchos öppnar ny restaurang i Södertälje
"Vi är selektiva när vi tittar på nya lägen i Sverige och vi tror starkt på Södertälje"
-
Var fjärde småföretagare är oförsäkrad
"Det är inte bara stora olyckor som kan sänka ett mindre företag"
-
Klassiskt recept till Irish Coffee-dagen
Internationella Irish Coffee-dagen firas 25 januari
-
Sverige fyra i Bocuse d'Or
"Jag är så stolt över hela teamet, men vi hade naturligtvis pallplats i sikte"
-
Så går det att maxa 2023-års röda dagar
"Från och med 2023 blir det bättre och bättre årligen ett par år framåt, vad gäller placering av röda dagar"
-
Idag öppnar Stockholm City Food Hall
Åtta restauranger i en lokal