Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Camilla Hamid hyllar svensk fikakultur i ny bakbok

 
Camilla Hamid hyllar svensk fikakultur i ny bakbokDen 7 september utkommer Camilla Hamid med den nya bakboken Kaka på kaka. Kaka på kaka är Camilla Hamids hyllning till svensk fikakultur och godsakerna vi älskar. Här finns recept som passar alla årets fikadagar. Kanelbullen har sin egen dag och kladdkakan likaså. Men det tar inte slut där. Året är lyckligtvis späckat av fikadagar! Camilla delar med sig av traditionella recept men också egna varianter med en twist.

Camilla Hamid är en av Sveriges största profiler inom bakning. Hon driver den prisbelönta bakbloggen My kitchen stories, Sveriges största Youtubekanal om bakning, en bakpodd och har över 350 000 följare på sin Instagram – där hon dagligen bjuder på recept, tips och knep på hur du bäst lyckas med din bakning. Hon har tidigare varit hemkunskapslärare och har bakat i tv4 nyhetsmorgon samt hos köket.se.

- Detta är boken jag alltid drömt om att få göra och för mig är den så viktig på flera olika plan. En stor bakbok som utgår från årets alla fikadagar. Det känns oerhört kul att få ge ut en så gedigen fikabok och eftersom det är en så bred bok innehåller den godsaker för alla. Jag älskar fika, jag älskar att fika och jag älskar bakning! Därför ser jag väldigt mycket fram emot att få dela med mig av mina allra bästa recept.
 

Kaka på kaka tar oss genom fikaåret från januari till december via de olika fikahögtidsdagarna, där varje kapitel är dedikerad en fikadag. Allt från fettisdagen och kanelbullens dag till chokladbollens och mazarinens dag. Här kan du baka och äta klassiker som chokladbiskvier, morotskaka och prinsesstårta. Recept på det traditionella bakverket finns alltid med, men också nya spännande varianter. Utöver de cirka 75 recepten hittar du även tips, knep och allergianpassningar.

  
Av: Annika Rådlund Källa: Bonnier Fakta
Foto: Ulrika Pousette