Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Boqueria öppnar även i Göteborg

 
Boqueria öppnar även i GöteborgBoqueria finns i Stockholm och Åre och öppnar i Göteborg till våren. Under våren kommer Stockholmskrogen Boqueria till Göteborg och Avenyn.  Efter att ha funnits i Stockholm sedan 2012, öppnade Boqueria i år en systerkrog i Åre. På menyn står tapas, pintxos och delikatesser från den spanska matkulturen och Boqueria Göteborg kommer erbjuda en mix mellan restaurang, bar och mötesplats. 

Boqueria Stockholm, som slog upp dörrarna 2012, är en uppskattad spansk restaurang och gästerna kommer känna igen inriktningen i Göteborg. Dock väntar en och annan lokal twist på de 488 kvadratmeter Boqueria som öppnar vid Götaplatsen 9 i april. Här kommer gästerna, utöver spansk matkultur, också kunna uppleva ett tak utöver det vanliga där utformning och spännande detaljer speglar de fina träden som finns precis utanför.


– Vi ser väldigt mycket fram emot vår etablering på Götaplatsen och Avenyn. Vårt koncept är ganska unikt, och vi hoppas på att introducera vår tolkning av det spanska köket på ett bra sätt. Boqueria är en folklig och glad krog och vi tänker anpassa utformningen efter lokala smaker och behov, säger Fredrik Larsson, gastronomisk ledare. 


Boqueria Göteborg kommer vara öppen mellan tidig eftermiddag och sen kväll och fokusera på sin egen tolkning av tapas och pintxos – spanska smårätter. I restauranger kommer det finnas två olika avdelningar - dels den vanliga restaurangen med full meny och dels en lite mer avslappnad del där man kan umgås över ett par glas, lite pintxos och enklare tapasrätter.

Likt Boqueria i Stockholm och Åre kommer stort fokus även ligga på baren, med drinkar och tunderhållning i form av DJ:s och liveuppträdanden.
'Av: Annika Rådlund Källa och foto: Boqueria