Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Bar Central är utsedd till Sveriges bästa pilsnerbar 2016

 
Bar Central är utsedd till Sveriges bästa pilsnerbar 2016Bar Central. Boban Rudinsky till höger, med Pilsner Urquell. Fyra barer hade kvalificerats för nominering i Årets Pilsnerbar. Barerna har fått högsta möjliga poäng i de regelbundna kontroller som Pilsner Urquell gör hos samtliga ställen som serverar den tjeckiska originalpilsnern. Under september har barerna fått besök av Pilsner Urquells jury som bedömt och utsett en vinnare.

Bar Central på Birger Jarlsgatan i Stockholm är vinnare i Sveriges bästa pilsnerbar 2016 med motivering ”Serveringen av Pilsner Urquell är givetvis perfekt. Men det som fulländar upplevelsen är den hängivna personalen, den ombonade inredningen och mat med rustik elegans. En liten, läcker smakbit av Tjeckien mitt i Stockholm”.   

– Vi är otroligt glada och stolta över att äntligen ta hem vinsten. Vi jobbar hårt med kvalitet och utbildning och vill att våra gäster ska få det bästa som finns att erbjuda, A perfect pour, säger Boban Rudinsky, krögare på Bar Central.

I år bestod juryn av Lisa Förare Winbladh (matskribent, föreläsare och författare), Pelle Tamleht (chefredaktör Nöjesguiden) och Donny Kerold (folkets representant). Juryn har besökt barerna och bland annat bedömt upphällning, smak, personalens kunskap men även barens helhet.

Årets nominerade barer med högst poäng var:
Gyllene Prag, Göteborg
Bishop Arms Gustav, Malmö
Häktet, ölbaren, Stockholm
Bar Central, Birger Jarlsgatan, Stockholm

Regelbundna kontroller säkrar kvaliteten
Vid Pilsner Urquells kontroll gås 20 olika punkter igenom. Minst 88 av totalt 100 poäng krävs för att ha en chans till nominering i Bästa Pilsnerbar.

Ofiltrerad Pilsner Urquell kontrolleras varannan vecka och den filtrerade fatölen varannan månad. Pilsner Urquells tekniker spolar rent alla slangar varannan vecka, vilket är den mest frekventa rengöringen i branschen, dubbelt så ofta som närmaste konkurrent.


Om Pilsner Urquell
Pilsner Urquell betyder just ”pilsner från den ursprungliga källan”. Det är världens första klara, gyllene och underjästa öl, signerad bryggmästare Josef Groll år 1842. Pilsner Urquell tillverkas i Pilsen [Plzen] av den finaste tjeckiska Saaz-humlen.

Om SABMiller
SABMiller är världens näst största öltillverkare med verksamhet på sex kontinenter. I portföljen finns bland annat Pilsner Urquell, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro och Miller Genuine Draft. I koncernen finns över 100 bryggerier och mer än 200 unika varumärken.


pilsnerurquell.com

Taggar

Bar Öl Stockholm Nyheter