Allt fler väljer att fira nyår på restaurang
26 Dec 2016
Förra året bokades 16 210 nyårsbord via Bookatable, en ökning från året innan med 67 procent.
– Vi ser att intresset för att äta ute på både jul och nyår ökar varje år. Det kan ha att göra med att alltfler väljer att slippa stressen med att laga mat till många och helt enkelt firar på neutral mark. Numera behöver gästerna inte heller känna att de lägger hela lönen på notan, utan det finns nyårssupéer i olika prisklasser, säger Jonas Carlén, regional director för Bookatable.
Här är några exempel som restaurangerna i Stockholm och Göteborg erbjuder under nyår:
Budget – under 500 kr per person
Jamies Italian, Stockholm, 3-rätters 399 kr per person
Il Conte, Stockholm, 3-rätters nyårsmeny från 395 kr per person
Kornhamnstorg No. 53, Stockholm, 3-rätters nyårssupé 450 kr per person
Södra Sällskapet, Stockholm, 3-rätters nyårssupé 495 kr per person
Shahrzad, Stockholm, persiskt nyår 499 kr per person
Mellan – från 500 till 800 kr per person
The Market, Scandic Continental, Stockholm, 4-rätters nyårssupé 675 kr per person
Café Milano, Stockholm, 4-rätters nyårssupé 695 kr per person
Prinsen, Stockholm, 3-rätters nyårssupé 765 kr per person
Familjen, Göteborg, 5-rätters nyårssupé 795 kronor per person
Kött och Fiskbaren, Stockholm, 4-rätters nyårssupé från 595 kr per person
Lyx – över 800 kr per person
Villa Godthem, Stockholm,4-rätters nyårssupé för 850 kr per person
Villa Källhagen, Stockholm, 5-rätters nyårssupé 875 kr per person
Oyster Bar, Stockholm, lyxig 5-rätters nyårsmeny med skaldjursplateau 995 kr per person
Somm Restaurant & Wine Bar, Göteborg, 6-rätters nyårsmeny med dryckespaket 1595kr per person
Caina, Stockholm, 3-rätters 1095 kr per person
Bookatable är, med över 15 000 restauranger och miljontals bokande gäster varje månad, Europas största onlinesajt för restaurangbokningar. Bookatable verkar för att föra samman krögare och gäster. Deras huvudkontor ligger i London, med lokala kontor i Hamburg och Stockholm. Bookatable har restauranger i över 39 länder och tar bokningar frånfler än 34 länder. Exklusiv samarbetspartner är Michelin. Bookatable förmedlar över 2.5 miljoner gäster till sina restaurangkunder varje månad.
http://www.bookatable.se/nyarsafton
Av: Annika Rådlund
26 Dec 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok