Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

35 meter julbord

 
  • Tyrols vilda julbord

    Tyrols vilda julbord

  • Tyrols dessertbord och julbuffé

    Tyrols dessertbord och julbuffé

Föregående
Nästa
 

Restaurang Tyrol som ligger inne på Gröna Lunds område i Stockholm är ett populärt ställe för Stockholmarna att äta julbord på. Miljön är inspirerad av österrike och inför julen dukas det upp vilda delikatesser och klassisk julmat på det 35 meter långa julbordet – en tradition som inte har förändrats sedan starten 1983. 

Årets nyheter på Tyrol består bland annat av rådjursstek med plommonsky, Karl-Johansvampsoppa och anis- och fänkålssill. Men det är på dessertbordet man hittar de flesta nyheterna i år, där rätter som rödbetsglass, saffransmaräng, glöggpannacotta och kanderade popcorn med kanel.
Tyrols Vilda Julbord- ett av Sveriges största julbord med delikatesser från norr och traditionell julmat.

I 33 år har Tyrols egna kockar förädlat kött, fisk, fågel och bär på ett av Sveriges bästa och största julbord. Majoriteten av rätterna som serveras är gjorda från egna recept och kockarna har ett nära samarbete med trogna leverantörer från Lappland, för att hitta de finaste råvarorna till över 200 smakupplevelser. De klassiska björnköttbullarna, älgsteken, den kåtarökta fjällrödingen, den souvasbakade laxen och åkerbärsglassen återfinns traditionsenligt på julbordet men får sällskap av 18 nya smakupplevelser, där fokus i år legat på dessertbordet. Sedan 2011 erbjuder man även en uppskattad veganmeny, som i år även får lite nya rätter. Gästerna kan förbeställa veganrätter och vegetariskt för att vid varje tur få en specialplanka eller tallrik till sin plats. Tyrols julbord är uppdelat i 7 turer.

De sju turerna på Tyrols Vilda julbord består av:
Första turen: SOS (Smör, ost, sill)
Andra turen: Lax med tillbehör
Tredje turen: Kallskuret med tillbehör
Fjärde turen: Varmrätter
Dessa beställs från köket: Lutfisk med bechamel, ärtor, senap och kryddpeppar, risgrynsgröt och Dopp i grytan.
Femte turen: Ostbricka
Sjätte turen: Choklad, godis, desserter
Sjunde turen: Glass och sorbet


Tyrols Vilda Julbord hade premiär den 1 december och serveras för första gången någonsin ända fram till julafton, då man avslutar med en jullunch den 24 december.  www.tyrolsvildajulbord.se

Tyrol är en anrik restaurang inne på Gröna Lund som ligger på södra Djurgården i Stockholm


Text och foto: Annika Rådlund