35 meter julbord
13 Dec 2016
Restaurang Tyrol som ligger inne på Gröna Lunds område i Stockholm är ett populärt ställe för Stockholmarna att äta julbord på. Miljön är inspirerad av österrike och inför julen dukas det upp vilda delikatesser och klassisk julmat på det 35 meter långa julbordet – en tradition som inte har förändrats sedan starten 1983.
Årets nyheter på Tyrol består bland annat av rådjursstek med plommonsky, Karl-Johansvampsoppa och anis- och fänkålssill. Men det är på dessertbordet man hittar de flesta nyheterna i år, där rätter som rödbetsglass, saffransmaräng, glöggpannacotta och kanderade popcorn med kanel.
Tyrols Vilda Julbord- ett av Sveriges största julbord med delikatesser från norr och traditionell julmat.
I 33 år har Tyrols egna kockar förädlat kött, fisk, fågel och bär på ett av Sveriges bästa och största julbord. Majoriteten av rätterna som serveras är gjorda från egna recept och kockarna har ett nära samarbete med trogna leverantörer från Lappland, för att hitta de finaste råvarorna till över 200 smakupplevelser. De klassiska björnköttbullarna, älgsteken, den kåtarökta fjällrödingen, den souvasbakade laxen och åkerbärsglassen återfinns traditionsenligt på julbordet men får sällskap av 18 nya smakupplevelser, där fokus i år legat på dessertbordet. Sedan 2011 erbjuder man även en uppskattad veganmeny, som i år även får lite nya rätter. Gästerna kan förbeställa veganrätter och vegetariskt för att vid varje tur få en specialplanka eller tallrik till sin plats. Tyrols julbord är uppdelat i 7 turer.
De sju turerna på Tyrols Vilda julbord består av:
Första turen: SOS (Smör, ost, sill)
Andra turen: Lax med tillbehör
Tredje turen: Kallskuret med tillbehör
Fjärde turen: Varmrätter
Dessa beställs från köket: Lutfisk med bechamel, ärtor, senap och kryddpeppar, risgrynsgröt och Dopp i grytan.
Femte turen: Ostbricka
Sjätte turen: Choklad, godis, desserter
Sjunde turen: Glass och sorbet
Tyrols Vilda Julbord hade premiär den 1 december och serveras för första gången någonsin ända fram till julafton, då man avslutar med en jullunch den 24 december. www.tyrolsvildajulbord.se
Tyrol är en anrik restaurang inne på Gröna Lund som ligger på södra Djurgården i Stockholm
13 Dec 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"