3 500 ska anställas i nöjesparkerna i år
1 Feb 2024
Nu inleds den årliga rekryteringen av säsongspersonal för Gröna Lund, Kolmården, Skara Sommarland och Furuvik. Cirka 3 500 medarbetare behöver anställas till parkerna, där allt från sockervaddssnurrare och attraktionsvärdar till badvärdar och spöken efterfrågas. I år finns även ett extra stort behov av medarbetare till parkernas alla restauranger och matkiosker.
– För andra människor känns förmodligen sommaren väldigt långt bort, men för oss på Parks and Resorts är det nästan det enda vi tänker på just nu. Vi har ungefär 10 veckor på oss att hitta och utbilda alla våra 3 500 nya medarbetare inför parkernas premiärer. Vi söker alltifrån attraktionsförare och djurvårdare till restaurangpersonal och badvärdar, där vi sätter större vikt vid vem du är som person snarare än vad som står på ditt CV, säger Alexandra Olsson, Utbildningschef på nöjesparkskoncernens egen akademi, Parks and Resorts Academy.
De flesta tjänster behöver man ha fyllt 18 år för att söka, men det finns ingen övre åldersgräns och 2023 var den äldsta medarbetaren 80 år.
Varje år får Parks and Resorts in nära 30 000 ansökningar till sina fyra parker. För majoriteten av tjänsterna sker den första delen i ansökningsprocessen via ett webbaserat servicetest, där den som får högst poäng också blir kallad till intervju. På så vis blir det ett opartiskt urval av kandidater som kallas till intervju, då webbtestet inte tar någon hänsyn till ålder, ursprung, bakgrund, kultur mm. Servicetestet är bland annat en del av Parks and Resorts mångfaldsarbete.
GRÖNA LUND
1 Feb 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: