Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

3 500 ska anställas i nöjesparkerna i år

 
3 500 ska anställas i nöjesparkerna i år"Vi söker allt från restaurangpersonal till badvärdar" Även om restauranger, glasstånd, karuseller, vattenrutschbanor och kaffekiosker befinner sig i vintervila så råder det högt tryck bakom kulisserna på Kolmården, Gröna Lund, Furuvik och Skara Sommarland. Den årliga rekryteringen är nämligen redan i full gång där ca 3 500 nya medarbetare ska anställas inför sommarens säsong.

Nu inleds den årliga rekryteringen av säsongspersonal för Gröna Lund, Kolmården, Skara Sommarland och Furuvik. Cirka 3 500 medarbetare behöver anställas till parkerna, där allt från sockervaddssnurrare och attraktionsvärdar till badvärdar och spöken efterfrågas. I år finns även ett extra stort behov av medarbetare till parkernas alla restauranger och matkiosker.

– För andra människor känns förmodligen sommaren väldigt långt bort, men för oss på Parks and Resorts är det nästan det enda vi tänker på just nu. Vi har ungefär 10 veckor på oss att hitta och utbilda alla våra 3 500 nya medarbetare inför parkernas premiärer. Vi söker alltifrån attraktionsförare och djurvårdare till restaurangpersonal och badvärdar, där vi sätter större vikt vid vem du är som person snarare än vad som står på ditt CV, säger Alexandra Olsson, Utbildningschef på nöjesparkskoncernens egen akademi, Parks and Resorts Academy.

De flesta tjänster behöver man ha fyllt 18 år för att söka, men det finns ingen övre åldersgräns och 2023 var den äldsta medarbetaren 80 år. 

Varje år får Parks and Resorts in nära 30 000 ansökningar till sina fyra parker. För majoriteten av tjänsterna sker den första delen i ansökningsprocessen via ett webbaserat servicetest, där den som får högst poäng också blir kallad till intervju. På så vis blir det ett opartiskt urval av kandidater som kallas till intervju, då webbtestet inte tar någon hänsyn till ålder, ursprung, bakgrund, kultur mm. Servicetestet är bland annat en del av Parks and Resorts mångfaldsarbete.

GRÖNA LUND
Antal medarbetare som ska anställas: 1 500.
I år har finns ett särskilt behov av medarbetare till tjänster inom restaurang och parkfood samt medarbetare till parkmiljö.

KOLMÅRDEN
Antal medarbetare som ska anställas: 850.
I år finns ett särskilt behov av medarbetare till tjänster inom restaurang och parkfood, showvärdar till Bamses Värld samt medarbetare till hotellverksamheten.

FURUVIK
Antal medarbetare som ska anställas: 650.
I år har finns ett särskilt behov av medarbetare till tjänster inom hotell och restaurang, parkfood, attraktionsvärdar och badvärdar.

SKARA SOMMARLAND
Antal medarbetare som ska anställas: 500.
I år finns ett särskilt behov av medarbetare till tjänster inom restaurang och parkfood, attraktionsvärdar samt badvärdar.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Park and resorts