Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Revelop tar IHG Hotels & Resorts till Sverige

 
Revelop tar IHG Hotels & Resorts till SverigeDen utdaterade kontorsytan i fastigheten Nordic Forum förvandlas nu till ett modernt premiumhotell. Revelop har tecknat avtal med den Englandsbaserade globala hotelljätten IHG Hotels & Resorts om etablering av Voco hotel i Kista i Stockholm. Det blir IHGs första hotell i Sverige. Avtalet innebär att 9 000 kvadratmeter i fastigheten Nordic Forum konverteras till ett hotell med konferensavdelning, restaurang, spa- och poolavdelning. Hotellet, som öppnar efter sommaren, kommer drivas av Mogotel Hotel Development.

Revelop har tecknat ett 25-årigt avtal med Mogotel Hotel Group (Mogotel) och IHG Hotels & Resorts (IHG) om etablering av ett 9 000 kvadratmeter stort hotell i fastigheten Nordic Forum. Hotellet kommer att drivas som Voco hotel, ett av IHGs premiumvarumärken, med 201 rum, en fullservicerestaurang, konferensavdelning samt ett spa med inomhuspool. Hotellet färdigställs under våren och beräknas öppna efter sommaren. 

IHG är en av världens största hotellkedjor med fler än 6 200 hotell och nära en miljon rum världen över. Etableringen i Kista blir IHG:s första i Sverige, efter att företaget lämnade den svenska marknaden för tio år sedan. Nu finns det planer på att växa i både Sverige och övriga Norden. 
 
–Jag är väldigt glad över att IHG har valt Nordic Forum för deras första hotell i Sverige och tar Voco till Kista. Hotellet kommer att ha en betydande positiv påverkan och öka antalet besökare i Kista under dygnets alla timmar. Genom uthyrningen transformerar vi en gammal utdaterad kontorsyta till ett modernt premiumhotell. Det går helt i linje med vår strategi att förlänga livet på byggnader samtidigt som de får nytt relevant innehåll, säger Thomas Sipos, koncernchef på Revelop. 

Fastigheten Nordic Forum
Revelop förvärvade fastigheten 2016 har sedan dess drivit ett omfattande utvecklingsarbete där fastigheten har genomgått en resa från brun till grön. Det inkluderar hållbarhetsinitiativ såsom energioptimering, solceller, ett mer effektivt nyttjande av fastighetens ytor och investeringar i utemiljön i form av ett fasadprogram, en ny park och ett utegym. I dag är fastigheten en hållbar, modern fullservicefastighet med stora loungeytor, gym och Revelops egenutvecklade co-workingkoncept C/O Workspace. Sedan förvärvet har hyresgästbeläggningen gått från 45 procent till i princip fullt uthyrd.

I samband med ombyggnationen kommer hotellbyggnaden att miljöcertifieras enligt BREEAM In-Use Very Good. Kontorsbyggnaden är sedan flera år certifierad enligt Green Building. 

–Att gå in på den svenska marknaden är ett stort steg för Mogotel. Vi är tacksamma för våra partners förtroende när vi nu ger oss ut på denna resa. Vårt fokus ligger på tillväxt och att etablera en stark närvaro i Stockholm och över hela Sverige, säger Ivans Dokicans, styrelseordförande på Mogotel Development Holding, Head of Development.

Voco hotel ska erbjuda en premiumupplevelse för sina gäster.

–Det här projektet är en viktig milstolpe för oss. Det är inte bara en ny satsning i Stockholm och Sverige – det är ett nytt kapitel i vår historia när vi inleder vårt samarbete med IHG Hotels & Resorts, säger Sabine Krievina, styrelsemedlem, Director of Project Management på Mogotel Development Holding.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Revelop