Scandics nya hotell i Värtahamnen
22 Jan 2024
Nu börjar Scandics nya hotell i Niams fastighet i Värtahamnen att ta form. Scandic Södra Kajen har nu 323 rum, restaurang och en skybar med utsikt över hamninloppet. Förutom hotell öppnar Scandic även en restaurang med plats för 254 gäster i gatuplanet. På våning 17, högst upp i huset, kommer det att finnas en skybar samt en wellness-avdelning med en aktivitetslounge och klättervägg. Tanken är att hela hotellets utbud ska kunna nyttjas.
Niams fastighet, som Scandic Södra kajen huserar i , är certifierad enligt BREEAM Very Good och hotelldriften certifieras med Svanens kriterier. Både de publika utrymmena och hotellrummet är delvis inredda med återvunnet material, där bland annat mattorna är skapade av gamla fisknät samt väggar av förnybar kork för att påminna om de historiska hamnkvarterens betydelse.
Scandic Södra Kajen ligger i anslutning till EQ Sthlm samt Niams övriga, kommande kontorsprojekt; Grid 17 och The Dockworks.
- Ett hotell av den här storleken, med både en utmärkt restaurang och en skybar, lockar besökare dygnet runt och blir en viktig pusselbit för att skapa puls i området. Det händer mycket just nu i Värtahamnen och utvecklingen är i full gång. Både vi och Bonnier bygger nya kontorsfastigheter samtidigt som staden bygger ut kajen. Scandic Södra Kajen kompletterar också BK:s (Banankompaniets) etablering med större event och konserter i Värtahamnen, säger Ola Kolmert, affärsutvecklare Niam.
22 Jan 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Michael Andersson vinnare av Årets kock 2024
Med 776 poäng i finalen var han en tydlig vinnare
-
Max lanserar ny hemlig burgare utan namn och bild
"Det kan låta kaxigt men vi vill alltid hitta nya sätt att erbjuda våra gäster spännande smakupplevelser på"
-
Leif Mannerström delar sina recept på Recipify
"Jag hoppas att mina recept kan användas för att skapa underbara minnen i köket i många år framöver"
-
Strawberrys restaurangkedja The Social lanserar en ny burgare
"Vår burgare har en stark koppling till naturen"
-
Krögare Jesper Taube har skapat julbord till sjöss i 30 år
"Det känns nästan surrealistiskt att det har gått 30 år sedan jag dukade fram första julskinkan ombord"
-
Picadeli nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor
Det nya huvudkontoret i Gamlestadens Fabriker har nominerats till den prestigefyllda tävlingen.
-
Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
"Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer"