Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Scandics nya hotell i Värtahamnen

 
 • Nu börjar Scandics nya hotell i Niams fastighet i Värtahamnen att ta form.

  Nu börjar Scandics nya hotell i Niams fastighet i Värtahamnen att ta form.

 • På våning 17, högst upp i huset, har det byggts en skybar.

  På våning 17, högst upp i huset, har det byggts en skybar.

 • Förutom hotell öppnar Scandic även en restaurang med plats för 254 gäster i gatuplanet.

  Förutom hotell öppnar Scandic även en restaurang med plats för 254 gäster i gatuplanet.

 • Maria Valentin, Maria Wennerström, Niklas Ymerson och Ola Kolmert.

  Maria Valentin, Maria Wennerström, Niklas Ymerson och Ola Kolmert.

Föregående
Nästa
 
Under förra året påbörjades en förvandling av Scandic i Värtahamnen och hotellet kommer nu att få en helt ny kostym. Hotellet kommer bland annat att utökas med 40 nya rum, skybar, wellness med pool och mycket mer. Hotellet öppnar 10 juni 2024. 

Nu börjar Scandics nya hotell i Niams fastighet i Värtahamnen att ta form. Scandic Södra Kajen har nu 323 rum, restaurang och en skybar med utsikt över hamninloppet. Förutom hotell öppnar Scandic även en restaurang med plats för 254 gäster i gatuplanet. På våning 17, högst upp i huset, kommer det att finnas en skybar samt en wellness-avdelning med en aktivitetslounge och klättervägg. Tanken är att hela hotellets utbud ska kunna nyttjas.

Satsningen är en del av utvecklingen av Värtahamnen. Med plats för 5 000 boende och 20 000 arbetsplatser ska Värtahamnen bli en stadsdel med liv och rörelse under alla dygnets timmar. Scandic Södra Kajen kommer inte bara att tillgodose behoven från de 4,5 miljoner turisterna som ankommer från Värtaterminalen varje år, utan också erbjuda stockholmarna ett levande kajstråk.

Niams fastighet, som Scandic Södra kajen huserar i , är certifierad enligt BREEAM Very Good och hotelldriften certifieras med Svanens kriterier. Både de publika utrymmena och hotellrummet är delvis inredda med återvunnet material, där bland annat mattorna är skapade av gamla fisknät samt väggar av förnybar kork för att påminna om de historiska hamnkvarterens betydelse.

Scandic Södra Kajen ligger i anslutning till EQ Sthlm samt Niams övriga, kommande kontorsprojekt; Grid 17 och The Dockworks.

- Ett hotell av den här storleken, med både en utmärkt restaurang och en skybar, lockar besökare dygnet runt och blir en viktig pusselbit för att skapa puls i området. Det händer mycket just nu i Värtahamnen och utvecklingen är i full gång. Både vi och Bonnier bygger nya kontorsfastigheter samtidigt som staden bygger ut kajen. Scandic Södra Kajen kompletterar också BK:s (Banankompaniets) etablering med större event och konserter i Värtahamnen, säger Ola Kolmert, affärsutvecklare Niam.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Värtahamnen och Scandic

Taggar

Scandic Hotell Nyheter