Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Finalisterna i Årets unga kock 2015

 
 

För 39:e året i rad anordnar Chaîne des Rôtisseurs, gastronomisk förening för både professionella krögare och amatörer, en tävling för unga kockar, verksamma på restauranger anslutna till Chaîne des Rôtisseurs i drygt åttio länder. Kockarna har vid tävlingstillfället inte fyllt 27 år.

Årets svenska tävling äger rum den 23 februari. Segraren deltar i världsfinalen i Budapest, Ungern i september. Tävlingen följer Chaînes internationella regler där varje deltagare, från en hemlig korg med identiska råvaror, tillagar en meny för fyra personer - förrätt, varmrätt och dessert.

Årets finalister är:

Johanna Englund, Fiskekrogen, Göteborg
Robert Hägg, Oaxen Krog&Slip, Stockholm
Philip Olsson, Pontus!Matsalen, Stockholm
Adam Rudén, PM & Vänner, Växjö
Christian Siberg, Fiskekrogen, Göteborg
Mattias Åhman, SK Mat och människor, Göteborg

Juryn består av:

Magnus Ek, Oaxen Krog & Slip, Stockholm
Henrik Norström, Lux Dag för Dag, Stockholm
Cajsa Johansson, Cajsas Kök, Uppsala
Jimmi Eriksson, Årets Unga Kock 2013, Silvermedaljör i International Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition, Lilla Ego, Stockholm
Christina Möller, Gastronomiska Akademiens och Måltidsakademiens vänner
Monica Sander, Arla Foods
Carl Wachtmeister, Chaîne des Rôtisseurs, Bailli Délégué

Metodjuryn består av:

Lars Sunekvist, Stockholms Hotell & Restaurangskola
Lena Eriksson, Svenska Kockars Förening

Urvalsjury har varit:

Stefano Catenacci, Operakällaren, Stockholm
Björn Persson, Koka, Göteborg

Chaîne des Rôtisseurs Årets Unga Kock arrangeras av  Chaîne des Rôtisseurs.

www.chaine.se