Björn Frantzén till Nordiska Kompaniet i Stockholm
30 Jan 2015
Frantzéns regi. Med Frantzén som ny restauratör på NK tas matutbudet till en ny nivå
och varuhuset ska bli en självklar matdestination i Stockholm.
I år är det 100 år sedan NK slog upp portarna till varuhuset på Hamngatan i Stockholm. En kulturell
och kommersiell teater var ledord i skapandet av Nordiska Kompaniet. Utöver ett varuutbud för
shopping i världsklass erbjöd varuhuset restauranger och caféer som snart blev självklara
mötesplatser för stockholmare och tillresta.
Bobergs Matsal på plan 4 är en av varuhusets bäst bevarade delar. Nu tar Björn Frantzén vid och
sätter sin prägel på den anrika restaurangen. Med Frantzéns nyskapande inställning till mat och
helhetsupplevelse fortsätter NK sin tradition av förnyelse. NK:s storsatsning på mat omfattar utöver
Bobergs Matsal även fler nya restauranger på samma våningsplan, alla i Björn Frantzéns regi.
- Vi är otroligt stolta över att Björn Frantzén vill driva restauranger på NK. Hans
fokus på kvalité, från val av råvaror till gästens totalupplevelse, passar i vår
utveckling av NK. Vi tror att NK tillsammans med Frantzén kan komma att bli en
självklar matdestination för alla våra besökare, säger Mattias Nygårds, VD på
NK.
Nu är ombyggnationen igång, koncepten finslipas och menyer provlagas. Restaurangerna på
plan 4 kommer att kunna erbjuda något extra för olika tillfällen.
- När möjligheten att driva restauranger på NK öppnade sig såg jag möjligheten att få
skapa något nytt och unikt. En stor utmaning som kräver ödmjukhet inför husets
anrika historia, säger Björn Frantzén.
Björn Frantzén
Björn Frantzén är född 1977 .
2008 öppnade han den egna restaurangen på Lilla Nygatan 21 i Gamla Stan i Stockholm. Han driver idag förutom Restaurant Frantzén, även The Flying Elk, Catering Frantzén, Studio Frantzén, Corner Club och Gaston vin.
Björn Frantzén har idag två stjärnor i Guide Michelin och har också fått utmärkelser som nummer 23 i World50Best, Restaurant Of The Year i The White Guide, Gulddraken, Gästdraken, Kockarnas Krog och Kockarnas Kock.
Vid sidan om detta har han även varit aktiv med andra projekt från TV till böcker.
30 Jan 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen