Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Valio lanserar laktosfri yoghurt utan socker

 
Valio lanserar laktosfri yoghurt utan sockerLaktosfri yoghurt utan tillsatt socker, kvarg Hjortron och laktosfri slät yoghurt i smaken jordgubb.  Valio lanserar nu laktosfri yoghurt helt utan tillsatt socker. Nyheten är den första i sitt slag på marknaden. 

Valio breddar nu sitt sortiment med laktosfri youghurt i två olka smaker:  Mango och persika samt Päron och banan. Yoghurten innehåller hela 15 procent fruktpuré och är varken sötad med socker, sötningsmedel eller fruktjuice.

– Valio laktosfri yoghurt utan tillsatt socker är full av smak och lika krämig och god som våra andra yoghurtar. Vi är nu först ut att erbjuda ett laktosfritt alternativ för alla som vill dra ner på det vita sockret, säger Karin Philipson, produktchef på Valio i Sverige.

Under hösten lanserar även Valio en laktosfri slät yoghurt i smaken jordgubb med endast 5,2 procent tillsatt socker. Yoghurten innehåller de två levande bakterikulturerna Acidophilus och Bifidus.

Populär kvarg i ny nordisk smak
Den laktosfria kvargen får också en ny  unik smak med nordiskt ursprung – Valio laktosfri kvarg hjortron. Den passar utmärkt att äta som den är, tål ugnsvärme och kan användas både i kalla och varma desserter och bakverk.Om Valio:
Valio grundades i Finland 1905. 1994 introducerades Valio i Sverige och 2002 lanserade de första laktosfria produkterna på den svenska marknaden.