Valio lanserar laktosfri yoghurt utan socker
28 Sep 2019
Valio breddar nu sitt sortiment med laktosfri youghurt i två olka smaker: Mango och persika samt Päron och banan. Yoghurten innehåller hela 15 procent fruktpuré och är varken sötad med socker, sötningsmedel eller fruktjuice.
– Valio laktosfri yoghurt utan tillsatt socker är full av smak och lika krämig och god som våra andra yoghurtar. Vi är nu först ut att erbjuda ett laktosfritt alternativ för alla som vill dra ner på det vita sockret, säger Karin Philipson, produktchef på Valio i Sverige.
Under hösten lanserar även Valio en laktosfri slät yoghurt i smaken jordgubb med endast 5,2 procent tillsatt socker. Yoghurten innehåller de två levande bakterikulturerna Acidophilus och Bifidus.
Populär kvarg i ny nordisk smak
Den laktosfria kvargen får också en ny unik smak med nordiskt ursprung – Valio laktosfri kvarg hjortron. Den passar utmärkt att äta som den är, tål ugnsvärme och kan användas både i kalla och varma desserter och bakverk.
Om Valio:
Valio grundades i Finland 1905. 1994 introducerades Valio i Sverige och 2002 lanserade de första laktosfria produkterna på den svenska marknaden.
28 Sep 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"