Vägkrog med udda arkitektur
30 Nov 2020
Den nya vägkrogen BistroBox skiljer sig ordentligt från traditionella vägkrogar och samtidigt ger byggnaden Västerås ett nytt landmärke.
BistroBox ligger vid ett truckstopp intill E18, en liten bit efter Erikslunds shoppingcenter utanför Västerås. Men det ser inte ut som vilken vägkrog som helst, designen är väldigt speciell. Restaurangen ser ut som en en travle containrar. Vilket det i princip också är. Två hela containrar har använts, varav en på taket. I övrigt används sidor av containrar som fasader.
Arkitektföretaget Archus Archus fick i uppdrag att förvandla ett stort markområde intill motorvägen vid en servicedepå till en attraktiv vägrestaurang. Uppdragets största utmaning låg i hur vägrestaurangen arkitektur skulle särskilja sig från den klassiska vägkrogsutformningen.
-Viktigt var att hitta ett koncept som skiljer sig markant från övriga ”vägkrogar”. Konceptet ska kännas unikt och på håll locka kunder med sin udda gestaltning, säger Andreas Kristoffersson, ansvarig för Inredning & koncept på Archus.
Restaurangen kommer har fått cirka 110 platser inomhus och lika många ute. Det finns både en servering och drivethru och det finns även planer för serveringstillstånd och en avdelning för konferenser.
Uppdraget kommer från Arver Lastvagnar som äger fastigheten. Företaget driver också Truck stop som i dagsläget erbjuder parkeringsplatser och service för långtradare.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Archus
30 Nov 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Alkoholserveringsförbudet förlängs ytterligare
"Vi är fortfarande i ett allvarligt läge"
-
Hotellen har tappat 12 miljarder på logiintäkter
Ny rapport från Stockholms Handelskammare
-
Trendspaning: Vintrenderna under 2021
"Bland dessa ser vi allt ifrån olika typer av druvor och tillverkningsprocesser till skildrande konsumentbeteenden"
-
Lanserar Spritz Mixer för alkoholfria drinkar
Låg sockerhalt och ett lågt kaloriinnehåll
-
Hotellen satsar på hybridmöten
"Vi ser en ökad efterfrågan av flexibilitet när man bokar möten och konferenser"
-
Mer svenskt vildsvinskött ska nå restaurangerna
"Våra ledord är att det ska vara så enkelt som möjligt – både för företag och jägare"
-
Tung start på året för restauranger
”Illa att omställningsstödet inte går att söka längre än till sista juli 2020”