Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Vägkrog med udda arkitektur

 
  • Bistro box har byggts av bland annat containrar, två hela samt sidor av dem har använts.

    Bistro box har byggts av bland annat containrar, två hela samt sidor av dem har använts.

  • Västerås nya vägkrog har 110 sitplatser inomhus och kommer att ha lika många utomhus.

    Västerås nya vägkrog har 110 sitplatser inomhus och kommer att ha lika många utomhus.

Föregående
Nästa
 

Den nya vägkrogen BistroBox skiljer sig ordentligt från traditionella vägkrogar och samtidigt ger byggnaden Västerås ett nytt landmärke.  

BistroBox ligger vid ett truckstopp intill E18, en liten bit efter Erikslunds shoppingcenter utanför Västerås. Men det ser inte ut som vilken vägkrog som helst, designen är väldigt speciell. Restaurangen ser ut som en en travle containrar. Vilket det i princip också är. Två hela containrar har använts, varav en på taket. I övrigt används sidor av containrar som fasader. 

Arkitektföretaget Archus Archus fick i uppdrag att förvandla ett stort markområde intill motorvägen vid en servicedepå till en attraktiv vägrestaurang. Uppdragets största utmaning låg i hur vägrestaurangen arkitektur skulle särskilja sig från den klassiska vägkrogsutformningen.

-Viktigt var att hitta ett koncept som skiljer sig markant från övriga ”vägkrogar”. Konceptet ska kännas unikt och på håll locka kunder med sin udda gestaltning, säger Andreas Kristoffersson, ansvarig för Inredning & koncept på Archus.

Restaurangen kommer har fått cirka 110 platser inomhus och lika många ute. Det finns både en servering och drivethru och det finns även planer för serveringstillstånd och en avdelning för konferenser.

Uppdraget kommer från Arver Lastvagnar som äger fastigheten. Företaget driver också Truck stop som i dagsläget erbjuder parkeringsplatser och service för långtradare.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Archus