Uber eats levererar mat till rymden
15 Dec 2021
För leveransen har man teamat upp med den japanska entreprenören Yusaku Maezawa, som personligen levererade delikata japanska rätter på burk till astronauterna på den internationella rymdstationen ISS, som en del av hans 12-dagars resa i rymden.
Leveransen genomfördes den 11 december kl. 03:40 svensk tid, efter att maten rest 40 mil och 6 timmar sedan Maezawas avgång från jorden.
–One small handoff for Yusaku Maezawa, one giant delivery for Uber Eats!, säger Ubers vd Dara Khosrowshahi.
Rätterna utgjorde en välkomnad paus från den vanliga rymdmaten.
–Vi är så glada över att ha hjälpt till att genomföra den första, lyckade leveransen till yttre rymden. Vårt mål är att hjälpa människor ta sig var som helst och få tag på vad de vill, när de vill, så vi är stolta över att kunna servera astronauterna på den internationella rymdstationen ISS. Yusaku Maezawa får tummen upp för den här leveransen, även om det tog lite längre tid än de vanliga 30 minuterna för den att anlända.
Fakta om leveransen:
Maten levererades av Yusaku Maezawa till den internationella rymdstationen ISS. Det tog 8 timmar och 34 minuter från start till leverans. När Yusaku Maezama bestämde sig för att åka till rymden, arbetade han och Uber Eats tillsammans för att utveckla en plan för att leverera japanska delikatesser till astronauterna. Maten levererades personligen av Yusaku Maezama till den internationella rymdstationen. Maten tillreddes i Japan, rätterna som levererades inkluderade en rad japanska delikatesser, bland annat kokt makrill i miso, beef bowl i kokt söt sås, kokt kyckling med bambuskott och bräserat fläsk
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Uber eats
15 Dec 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"