Tre enkla påskdrinkar
24 Mar 2024
I den nya drinken Must Flip It används, förutom sockerlag på must, även ett helt ägg (inte bara vitan).Resultatet blir en balanserad sötma ihop med whiskyns mjuka kryddighet och hint av honung och vanilj.
Till avec kan sockerlagen användas i kaffedrinken Must Try, en lika delar len som generös smak toppad med grädde och kryddad med påsknostalgi. Kassikern Old Fashioned kan ge drinken en oväntad twist till påsk.
– Den gamla trotjänaren påskmusten kokas snabbt till en sockerlag vars smak väcker minnen och förhöjer noterna i whiskyn. Här är tre riktigt goda drinkar att njuta av i påsk, som garanterat kommer att imponera på gästerna.” säger Rasmus Borgström, Nordic Brand Manager på The Famous Grouse.
Sockerlag på påskmust
Ingredienser:1 l Påskmust (ej sockerfri)Gör så här:Häll i 1 liter påskmust i en kastrull. Koka på medeltemperatur tills musten har konsistensen av sirap (av 1 liter must blir det ca 1 dl sockerlag). Låt svalna.
Drinken Must Flip It
Krämig med balanserad sötma, i hop med whiskyns mjuka kryddighet och honung och vanilj.
Ingredienser
4 cl The Famous Grouse2 cl Sockerlag av påskmust1 Helt äggBitters efter smakRiven muskot till garnering
Gör så här:Mixa whisky, bitters, ett helt ägg och sockerlag i en isfylld shaker, häll upp i glaset. Garnera skumkronan med riven muskot. Servera!
---------------------------------------------------------
Drinken Must Try
En kaffedrink på whisky kryddad med påsknostalgi.
Ingredienser:
3 cl The Famous Grouse2 cl Kaffelikör (kan bytas mot en skvätt svart kallt kaffe med socker)4 cl Sockerlag av påskmust
Toppa med lättvispad gräddeKaffebönor till garnering
Gör så här:
Vispa grädde lätt. Mixa whisky, likör och sockerlag i en shaker, häll upp i ett kallt glas. Toppa med grädde. Garnera med kaffebönor.
-----------------------------------------------------------------
The Must Old Fashioned
24 Mar 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Trähotellet Wood Hotel Bodø har öppnat
"Det är fantastiskt att se ett så stort intresse och en så stor entusiasm hos våra första gäster"
-
ESS Group investerar 400 Mkr i Hjortviken Country Club
”Bygget har pågått sedan början av 2023"
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.