Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Svenska Kocklandslagets laguppställning inför Culinary Olympics

 
Svenska Kocklandslagets laguppställning inför Culinary OlympicsSvenska kocklandslagets laguppställning inför Culinary Olympics 2020. Svenska Kocklandslaget får tre nya medlemmar i sin laguppställning inför Culinary Olympics 2020. 
 – Med starka rekryteringar är vi äntligen ett komplett lag igen efter att några medlemmar valt att lämna efter höstens framgång i VM, säger Fredrik Andersson, Team Manager i Svenska Kocklandslaget.

Totalt består laget av sju kockar och tre konditorer och i slutet på mars gör de sin första gemensamma träning inför OS. Culinary World Olympics 2020 inleds den 14 februari 2020 i Stuttgart och efter fjolårets VM–guld är förväntningarna på laget större än någonsin. 

Nyförvärven är Ludwig Tjörnemo, Anton Husa och Anders Isaksson. 
       – Som lag känns den nya konstellationen helt rätt och nu är hela gänget supertaggade att påbörja träningen, säger Fredrik Andersson.

Ludwig Tjörnemo, var den första att ta plats i laget efter VM. Han börjar nu som kock i laget. Han jobbar till vardags på Operakällarens matsal och har lång yrkeserfarenhet innan dess, bland annat som kock på Restaurant AOC i Köpenhamn och Esperanto i Stockholm. I tävlingssammanhang har han bland annat en tredjeplats i Årets Kock i bagaget.

Anton Husa kommer från Upper house dining i Göteborg och ansluter till laget som konditor. Han har tidigare arbetat på Swedish Taste och Restaurang Somm och har bland annat blivit utsedd till Årets unga kock 2016.

Anders Isaksson blir ny kock i laget. Han har lång yrkeserfarenhet från bland annat Noma i Köpenhamn, Pontus! i Stockholm, Jean-Francois Piege i Paris, Restaurang Jonas i Stockholm, Lilla Ego i Stockholm och han har även jobbat på Sveriges General Konsulat i New York.  


Komplett laguppställning för Svenska Kocklandslagets 2019:
Team Manager:
Fredrik Andersson

Team Captain:

Jimmi Eriksson

Kockar:

Anders Karlsson
Daniel Haynes
Henric Herbertsson
Ludwig Tjörnemo
Anders Isaksson

Konditorer:

Kasper Kleihs
Sebastian Pettersson
Anton Husa

 

En problematik som laget haft historiskt är att attrahera kvinnliga kockar till laget och detta gäller även i år. Innan rekryteringen av de nya medlemmarna drog igång var visionen att den slutgiltiga fördelningen skulle bli så jämn mellan män och kvinnor som möjligt, något som tyvärr varit omöjligt.

– Precis som i förra ansökningsperioden så har vi problem med att få in kvinnor i laget. Den sneda fördelningen i laget jobbar vi aktivt med att justera och det är anledningen till att vi startade Malin Söderströms stipendium för snart två år sedan, säger Fredrik Andersson, Team Manager i Svenska Kocklandslaget.

Malin Söderströms stipendium syftar till att få in fler kvinnliga medlemmar i Svenska Kocklandslaget. Som stipendiat går man in som elev i laget, får ett mentorskap av både Malin Söderström och Fredrik Andersson samt en mängd andra utbildningar från Kocklandslagets sponsorer.

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Svenska kocklandslaget

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer