Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Stureplansgruppen öppnar en ny krog i centrala Stockholm

 
  • Karl Ljung kommer att tolka det italienska köket på L’Avventura.

    Karl Ljung kommer att tolka det italienska köket på L’Avventura.

  • L’Avventura ska vara en klassiska italiensk kvarterskrog men i ett större och ambitiösare utförande.

    L’Avventura ska vara en klassiska italiensk kvarterskrog men i ett större och ambitiösare utförande.

Föregående
Nästa
 
Mitt i Vasastan i Stockholm, mellan Odenplan och Birger Jarlsgatan står nya L’Avventura redo att ta emot gäster från slutet av januari. Den italienska restaurangen är Stureplansgruppens senaste satsning.  

Bakom satsningen står Stureplansgruppen och ett kök under ledning av Karl Ljung, Laura Marino och Jens Bergstrand. Målet med L’Avventura är att förkroppsliga vad en italienare utanför Italien ska vara; lättsam, familjär och högkvalitativ.

Under senaste åren har Karl tillsammans med Stureplansgruppen legat bakom flera populära kroglanseringar, bland annat Hillenberg på Humlegårdsgatan i Stockholm. 

 – Vår ambition är ingen annan än att ta "italienaren" till en ny nivå, tanken är att fånga essensen av det som är Italien. Jag är själv ingift i en italiensk familj och har hämtat mycket inspiration både när det gäller mat och stämning från våra resor genom landet. Vi har en unik möjlighet att skapa en fantastisk atmosfär i de här lokalerna,  säger krögare Karl Ljung.

Lokalen, på Sveavägen 77 består av två barer och en matsal. Matsalen är placerad i den före detta biosalongen med sex meter i takhöjd, stuckaturer och väggmålningar av Nils Asplund. Röda sammetssoffor, vita dukar, generösa platser och olivträd från Italien bidrar till en unik upplevelse. Vill man få en trevlig start på kvällen, avslut på middagen eller bara slinka in på något snabbt kan man få ett glas och något lättare i foajébaren eller baren på den gamla balkongen. Den sistnämna med utsikt ut över matsalen.

 – Bra, riktigt bra, italiensk mat kan förgylla en kväll, en date, en onsdag eller det stora jubileet. Vi lagar mat med hjärta och själ; stora portioner att dela, hemgjord mozzarella och helgrillad havsabborre med citron är några exempel. Mat att njuta länge av i gott sällskap, till oss kommer man för kombinationen av matglädje och atmosfär, säger Laura Marino och Jens Bergstrand som sköter köket på L’Avventura.

Karl  Ljung  har länge drömt om att arbeta med det italienska köket.

 – Utöver fokus på maten har L’Avventura satsat extra på serviceupplevelsen. En extra stark uppsättning servitriser och servitörer ska direkt från entrén se till att alla besökare får en härlig och avslappnad matupplevelse utan massa pekpinnar, precis som italiensk mat ska upplevas.

L´Avventura ligger på Sveavägen 77, ett stenkast från Hard Rock Café,  och öppnar den 24 januari 2018.  Restaurangen och barerna kommer att vara öppna tisdag-lördag mellan 17-01.

Om Stureplansgruppen: Nöjeskoncern som driver verksamhet inom restaurang-, nöjes-, kongress-, contract catering-, hotell- och upplevelseindustrin i Stockholm, Göteborg, Visby och Åre. L’Avventura blir den första upplevelsen i hörnet Sveavägen/Surbrunnsgatan där Stureplansgruppen ska etablera ytterligare tre verksamheter, närmast till våren när L’Avventura öppnar sin uteservering.

Om Karl Ljung: Krögaren och kocken Karl Ljung  är känd från bland annat Kockarnas Kamp., vinst i Årets Kock (1999) har arbetat på Michelin-krogar och har ett mångårigt samarbete med Stureplansgruppen. 


Av: Annika Rådlund Källla: Stureplansgruppen