Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Stordalen invigde Clarion Hotel Sundsvall

 
  • Nordic Choice Hotels ägare Petter Stordalen invigde Clarion Hotel Sundsvall.

    Nordic Choice Hotels ägare Petter Stordalen invigde Clarion Hotel Sundsvall.

  • Clarion Hotel Sundsvall är inspirerad av Sundsvalls stenstad.

    Clarion Hotel Sundsvall är inspirerad av Sundsvalls stenstad.

Föregående
Nästa
 
Igår öppnade nya Clarion Hotel Sundsvall upp sina portar. Destinationshotellet blir ett nytt landmärke i stadssiluetten som är beläget längs med Selångersån på Norrmalm, en ny toppmodern stadsdel som växer fram i Sundsvall. Petter Stordalen var på plats på invigningen.

Hotellet har ambitionen att bli en självklar och pulserande mötesplats för såväl Sundsvallsbor, hotellgäster och tillresta. Med en city-spa club, en Roof Top Restaurang signerad Marcus Samuelsson, Skybar, 270 hotellrum, Clarion Living Room samt en delbar bankett som rymmer runt 400 personer och 12 varierande mötesrum blir hotellet unikt i såväl staden som destinationen.

Petter Stordalen var på plats och invigde hotellet i sann Norrrlandsande, genom att såga isär en trästock istället för att klippa ett invigningsband.

Designen av hotellet är inspirerad av Sundsvalls Stenstad och av Medelpads landskapssten, Alnöit. Inredningen återspeglar Clarions konst- och designprofil och inspireras av kosmopolitiska städer som New York och Tokyo utan att glömma det lokala sammanhanget.

- Clarion Hotel Sundsvall är en investering och satsning som betyder mycket för oss i Sundsvall. I stadsvisionen har vi målbilden att till vara Sundsvalls vattennära läge och knyta staden närmare vattnet. Vi har genom åren tagit flera steg för att nå dit. Rustat upp kajerna, skapat grön- och aktivitetsområden och genom Clarion Hotels öppning så ser vi nu hur ytterligare en pusselbit faller på plats för att visionen ska bli verklighet, säger Bodil Hansson, Kommunstyrelsens Ordförande, Sundsvalls kommun.

- Äntligen! Som vi har väntat! Nu öppnas dörrarna till en fantastiskt hus fullt av upplevelser för både Sundsvallsborna och alla tillresta turister. Med vår storlek och vårt produktutbud, etablerar vi oss nu som en reseanledning att komma till Sundsvall. En stad som har ett otroligt utbud av aktiviteter, natur och historia. Vi är oerhört stolta att tillsammans med hela staden, fortsätta att utveckla vårt närområde till en glödhet destination du vill besöka om och om igen!, säger Per Keller, VD, Clarion Hotel Sundsvall.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Clarion Hotels