Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Hållbarhet i fokus när Scandic bygger nytt hotell i Helsingborg

 
  • Hotellet kommer att stå klart under första halvan av 2022 i en stadsdel med hållbar utveckling.

    Hotellet kommer att stå klart under första halvan av 2022 i en stadsdel med hållbar utveckling.

  • Relaxavdelningen kommer att ligga på våning 13 med utsikt över Öresund.

    Relaxavdelningen kommer att ligga på våning 13 med utsikt över Öresund.

Föregående
Nästa
 
Ett stenkast från Helsingborgs stadskärna ligger den nya stadsdelen Oceanhamnen och Scandics nya hotell med samma namn, Scandic Oceanhamnen. Hotellet är Scandics andra etablering i Helsingborg och det 14 våningar höga hotellet med 184 rum har nu tagit form.

Den nya stadsdelen och Scandic Oceanhamnen präglas av att ha en så liten miljöpåverkan som möjligt. Ett cirkulärt tänkande har dominerat utvecklingen av såväl fastigheten liksom system för vattenanvändning, avlopp och grön energi. Material och inredningsdetaljer i allt från hotellrum till allmänna ytor är i stor grad återvunna, återbrukbara eller återvinningsbara, med mattor av återvunnet fisknät, bordsskivor i återvunnet glas och all dekor inköpt second hand.

- Det här kommer verkligen att bli ett unikt hotell och jag är stolt över att äntligen få visa upp hotellets insida. Precis som Scandic, ställer Helsingborgs stad höga hållbarhetskrav på Oceanhamnen, vilket är viktigt för oss i sökandet efter nya hotelletableringar. När Scandic Oceanhamnen öppnar nästa år blir det i hjärtat av en innovativ stadsdel och förhoppningsvis, Helsingborgs nya vardagsrum för lokalbor och långväga resenärer, säger Kristian Andreasson, Distriktsdirektör för södra och västra Sverige på Scandic Hotels.

Vid Scandic Oceanhamnen finns promenadstråk längs piren och vyer från alla vinklar över Öresund.

På hög höjd
Direkt från kajen kan gästerna kliva i Scandic Oceanhamnen. På trettonde vånigen finns en relaxavdelning där det erbjuds bland annat yogapass och bastubad. Det finns också hängade fåtöljer omgivna av gröna växter, där gästerna kan njuta av  panoramautsikten.

Takterrassen har en milsvid utsikt i alla väderstreck, från Öresundsbron i syd till Kullaberg i norr. Takterrassen kommer att inredas med bekväma soffor, långbord, grönskande växter och en pop-up bar. Även hotellrummens stora fönster kommer att erbjuda en storslagen vy.

För det lokala näringslivet tillförs flertalet nya möjligheter att mötas. I Studio Oceanhamnen, högst upp i hotellet, skapas ett mötesrum utöver det vanliga. Här kommer den senaste mötestekniken att finnas havsutsikt samt en privat terrass, med möjlighet att skräddarsy olika typer av möten och event.

- Helsingborg med sin närhet till Danmark är en viktig knytpunkt för södra Sverige. Genom nyetableringen av Scandic Oceanhamnen är vi med och utvecklar Helsingborg till att fortsätta vara en plats för näringsliv och fritidsresenärer att mötas och vi tillför upp till 80 nya arbetstillfällen, vilket känns fantastiskt, avslutar Kristian Andreasson.
Av: Annika Rådlund Källa och illustration: Scandic Hotels

Taggar

Scandic Hotell Nyheter