Stockholms bästa restauranger, barer och caféer är utsedda
11 Feb 2019
Fem företag var nominerade i varje kategori och stämningen var på topp inför prisutdelningen som var ledd av DN:s Johar Bendjelloul och Elin Peters.
– Gulddraken har ju delats ut sedan 2001, och de kategorier som var självklara då är kanske inte lika självklaralängre. Länge var avsmakningsmenyer något som bara serverades på de lyxigaste ställena, men i dag harde blivit betydligt vanligare även på billigare krogar. Och i vilken klass placerar man ett ställe som serverarmellanrätter, där notan kan gå på allt från 500 kronor till 5000 beroende på hur mycket man unnar sig? Och är“lyx” bara en fråga om pris eller kan det också handla om upplevelse? Sådana frågor har vi diskuterat mycket ijuryn i år, säger Elin Peters mat- och krogredaktör på Dagens Nyheter och ansvarig för juryn.
Juryn utgörs av DN:s hemliga Krogkommission som anonymt recenserar Stockholms restauranger.Krogkommissionen består av representanter från DN:s redaktion och alla nominerade har testats anonymt, vidflera tillfällen. Smakupplevelse, atmosfär, prisvärdhet och hög trivselfaktor är viktigt i alla kategorier. Ambition,fantasi, vinlista och fingerfärdighet i köket avgör också bedömningen.
Bar
Videgård Sturegallerian/Humlegårdsgatan 17
Övriga nominerade i kategorin var:
Ambar Tomtebogatan 22
Cadierbaren Södra Blasieholmshamnen 8
Papillon Bank Hotel, Arsenalsgatan 6
Tjoget Hornsbruksgatan 24
Krog budget
Gulddraken för Stockholms bästa Krog i budgetkategorin gick till:
The Fishery på Brunkebergstorg 14
Övriga nominerade var:
Mahalo Vasastan Odengatan 26
Omnipollos hatt Hökens gata 1A
Soyokafé Sofielundsvägen 7
Scandwich Vattenledningsvägen 44
Krog mellan
Gulddraken till krog mellan gick till:
Hantverket på Sturegatan 15
Övriga nominerade var:
Ichi Timmermansgatan 38B
Portal St Eriksplan 1
Rinos Svartlösavägen 52
Videgård Sturegallerian/Humlegårdsgatan 17
Krog lyx
Gulddraken i kategori Krog lyx gick till:
Oaxen krog på Beckholmsvägen 26
Övriga nominerade var:
Gastrologik Artillerigatan 14
Nisch Dalagatan 42
Rutabaga Södra Blasieholmshamnen 6
Soyokaze Frejgatan 3
Café
Gast på Rådmansgatan 5
Bullar & Bröd Valhallavägen 65
Café Pascal Södermalm Skånegatan 76
Fosch artisan pâtisserie Löjtnantsgatan 8
S:t Paul bageri Sankt Paulsgatan 24
11 Feb 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"