Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Skapar nordens första hotellrum för gaming all inclusive

 
  • Ett av fem nya gaming room på Quality Hotel Globe.

    Ett av fem nya gaming room på Quality Hotel Globe.

  • Hotellrummen är helt anpassade för gaming, streaming och e-sport.

    Hotellrummen är helt anpassade för gaming, streaming och e-sport.

Föregående
Nästa
 
Den 8 november 2022 öppnade Nordic Choice Hotels för första gången någonsin upp bokningen av sina Room for gaming rum på Quality Hotel Globe. Hotellrummen är nyrenoverade och i samarbete med Telia och GSIGN designade för att möta behoven i en växande målgrupp som bara växer. 

Room for Gaming erbjuder något för alla gamers på resande fot, oavsett om de är ute efter sport, hobby eller underhållning.

- Det är alltid kul att vara först att testa något nytt, särskilt när det handlar om att kunna erbjuda något som inte tidigare funnits på marknaden till en befintlig målgrupp. För att möta gamers högt ställda krav har vi installerat nytt höghastighetsinternet, ljudabsorberande gardiner och ljuddämpare har satts in samt specialbelysning och mörkläggning, säger Tina Hedman, hotelldirektör på Quality Hotel Globe i Stockholm.

Hotellkedjan Nordic Choice Hotel, där Quality Hotel Globe ingår, är först ut med konceptet. Detta kommer att följas av av Quality Hotel Match i Jönköping där 5 rum kommer att lanseras lagom till DreamHack i november och längre fram även i Norge på hotellen Quality Hotel Expo och Quality Hotel Bodö.

Gsign har designat rummen, gamingmöblerna och inrett med ljudabsoberter, RGB-ljus samt streamingutrustning så som kameror och mikrofoner. Allt är anpassat ergonomiskt och trendmässigt utifrån vad spelare vill ha idag. Telia har stått för den senaste tekniken gällande datorer, uppkoppling och spel.

- Gamingbranschen är trots storleken ganska omogen, man har ännu inte börjat ta hänsyn till att man sitter länge och att kroppen ska hålla hela livet, säger Pontus Johansson, en av delägarna och VD på Gsign.

– Nu har vi fem rum, men jag kan tänka mig att utöka, säger Tina på på Quality Globe. Rummen är verkligen gjorda för att en gamer ska känna sig hemma. Med hjälp av Gsign har vi lärt oss mycket om vad en gamer behöver. De skiljer sig från de andra rummen genom att de är mer avskalade men är varma och mysiga ändå. Stolar och bord är designade så som spelarna vill ha det, säger Tina Hedman.

Vi ser potentiella gäster som både vuxna, affärsresenärer, kompisgäng och barnfamiljer. Eller varför inte ett eget rum till barnen där de kan känna att det är några nivåer upp jämfört med hemma, så som man ofta känner på hotell.

– Jag själv är ju till exempel en affärsresenär som gärna skulle bo i ett gamingrum. I stället för att kolla på traditionell tv, där det oftast inte finns något som lockar, så spelar jag hellre och pratar med vänner, förklarar Pontus Johansson från Gsign och tror att många andra kan känna igen sig.

Room for gaming har nu öppnat på Quality Hotel Globe.

– Vi vill att den som gejmar ska känna att allt fungerar och att de får en bra helhetsupplevelse i rummen. Både vad det gäller tillbehör och standard på maskinerna, säger Henrik Blomberg, ansvarig för e-sport och gaming på Telia.

Kommer det finnas gamingrum på fler hotell framöver?

– Absolut. Det är redan på gång i Hotel Match i Jönköping, så det passar ju bra inför Dreamhack Winter. De jobbar nu för att ha allt klart till dess. Tillsammans med Gsign kommer vi också ställa ut ett rum på Dreamhack Winter. Två hotell i Norge kommer snart få gamingrum också, med planer på att ännu fler hotell ska erbjuda det unika konceptet.I början av december kommer några av sveriges största streamers, som är kopplade till Gsign, att checka in på rummen i Stockholm för spela och sända live under en helg.

Av:cAnnika Rådlund Källa och foto: Nordic Choice Hotels och Gsign

Taggar

Hotell Nyheter