Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Lärande i Sverige startar ny lärlingsutbildning med jobbgaranti på hotell

 
Lärande i Sverige startar ny lärlingsutbildning med jobbgaranti på hotellLärande i Sverige startar ny lärlingsutbildning i Sundsvall. Till hösten 2023 startar Lärande i Sverige Hotell- och turismprogrammet i Sundsvall. Ett nytt unikt samarbete mellan skola och bransch. Realgymnasiets femte stad att starta upp utbildningen.

Den treåriga utbildningen som har 12 platser med start från hösten 2023 erbjuder tillsammans med samarbetspartnern Nordic Choice Hotels, 6 månaders jobbgaranti om 75 % tjänst med goda möjligheter till merarbete för de elever som når godkänd yrkesexamen.

– Det här är ett väldigt bra samarbete mellan oss och Realgymnasiet där eleverna går ut med jobbgaranti på våra Nordic Choice Hotels, säger Per Keller, vd, Clarion hotel Sundsvall.

– Det här samarbetet finns på flera orter mellan Realgymnasiet och hotell som ingår i kedjan Nordic Choice. Att vi kommer i gång i Sundsvall känns jätteroligt, säger Anneli Harrvik, Rektor Realgymnasiet i Sundsvall. Det finns många hotell och en stark besöksnäring och vi kommer kunna erbjuda eleverna en bra ingång i branschen, berättar hon vidare.

Hotellet anställer en handledare och Realgymnasiet kommer att anställa en lärare för Hotell- och Turismprogrammet. Eleverna läser gymnasiegemensamma ämnen på skolan och det praktiska arbetet sker med handledare på hotellet.

– Vi tar på oss det fulla ansvaret för eleverna under utbildningen. De kommer att ha handledarledd utbildning hos oss två dagar i veckan och med jobbgarantin visar vi att vi är seriösa och menar allvar med den här satsningen, berättar Per.

– Det här är det bästa sättet för att få eleverna att prata samma språk som vi gör i branschen. Det finns många ord och rutiner i vardagen på ett hotell som det är viktigt att vara hemtam med och med ett nära samarbete så sker det på ett naturligt sätt, berättar Per vidare.

Det kommer att hållas två öppna hus i Sundsvall i november. Ett på Realgymnasiet för alla program den 21 november och det andra på Clarion Hotel den 28 november.

-Vi hoppas att det ska komma många nyfikna och intresserade ungdomar på besök. Vi vet att intresset redan finns, lägger Anneli till.


Av: Annika Rådlund
Källa och foto: Lärande i Sverige