Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Scandic öppnar nytt i historiskt tryckerihus

 
  • Ett av Scandic Helsinki Hubs Superiror Plus rum med terrass.

    Ett av Scandic Helsinki Hubs Superiror Plus rum med terrass.

  • På nyöppnade hotellet Scandic Helsinki Hub har delar av det tidigare tryckeriet bevarats i hotellets utformning.

    På nyöppnade hotellet Scandic Helsinki Hub har delar av det tidigare tryckeriet bevarats i hotellets utformning.

Föregående
Nästa
 
Den 1 september öppnade Scandic Helsinki Hub upp portarna i Helsingfors. Hotellet är inrymt i ett imponerande 1920-talstryckeri med centralt läge.

Det gamla tryckeriet har nu förvandlats till ett hotell med 352 rum. Tillsammans med unika hotellrum med loftvåningar erbjuder hotellet inspirerande evenemangs-, mötes- och coworkingutrymmen samt en trattoria och barer.

Scandic Helsinki Hub är strategiskt beläget mellan centrala Helsingfors och den charmiga södra delen av staden där delar av det tidigare tryckeriet på ett elegant sätt bevarats i hotellets utformning. Hotellgäster kan välja hotellrum som erbjuder en mängd speciella funktioner och unika upplevelser, som rum med egen terrass med utsikt över hotellets innergård, eller juniorsviter med stora hörnfönster som vetter mot Annegatan eller den grönskande gamla kyrkoparken.

- Vi är glada över att kunna öppna ett nytt hotell under en period då vi ser en god utveckling i Helsingforsregionen där aktivitetsnivån har återvänt på våra hotell. Scandic Helsinki Hub är ett utmärkt tillskott till vår befintliga hotellportfölj i huvudstaden, säger Aki Käyhkö, chef för Scandic Finland.

Scandic Helsinki Hub erbjuder flexibla mötes-, event- och coworkingutrymmen. För större sammankomster finns även ett utrymme i flera plan med en 16-meters LED-vägg för större, mer extravaganta sammankomster.

- Vi vill vara en hubb där människor från hela världen kan mötas och utbyta idéer. Vi öppnar med ett starkt internationellt medarbetarlag på nära 100 personer och jag är oerhört glad över att äntligen få välkomna gäster från hela världen till detta fantastiska hotell och extraordinära byggnad, säger Outi Hanhijärvi, Hotelldirektör för Scandic Helsinki Hub.

Italiensk mat

Hotellets restaurang, Trattoria II Centro, erbjuder italiensk mat tillsammans med ett urval av veganska rätter tillagade med äkta italienska ingredienser. Gästerna kan njuta av dessa läckerheter på hotellets inglasade terrass eller i baren som vetter mot innergården.

Som på alla Scandichotell är hållbarhet en central del av Scandic Helsinki Hub. Hotellet har Svanenmärkts enligt Svanens nya, tuffa kriterier där bland annat miljömärkta produkter och kemikalier, 100% förnybar el, frånvaron av engångsförpackningar, reducerad vattenanvändning, ett klimatvänligare matutbud och fokus på ett minskat matsvinn har legat till grund för certifieringen.

Principerna för hållbar utveckling har varit utgångspunkten för hela hotellets planeringsprocess. Många av originalelementen har bevarats i byggnaden och återvunnet material som plastflaskor och textilavfall till möbler och mattor har prioriterats vid upphandling.Fakta om Scandic Helsinki Hub

Rum: 352
Tillgänglighetsrum: 25
Italiensk trattoria och 2 barer, sittplatser: 300
Gårdsterrass
8 event- och mötesplatser, maxkapacitet 520
Coworkingytor
Gym, bastu, kalldusch och yogarum
Garage med laddmöjligheter för elbil och elcykel
Originalbyggnad, Tilgmann tryckeri från 1920 - 1930-talet
Arkitekt: Interiör, Franz Design
Arkitekt: Fastighet, PES-Arkkitehdit
Fastighetsägare: Työeläkeyhtiö Varma
Entreprenad: Haahtela
Byggår: 2020 - 2022
Miljöcertifiering: SvanenmärktAv: Annika Rådlund Källa och foto: Scandichotels

Taggar

Scandic Hotell Nyheter