Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Room Republics hotellutmaning gav en halv miljon kronor till Ukraina

 
Room Republics hotellutmaning gav en halv miljon kronor till UkrainaHotelutmaningen resulterade i 500 000 kr till välgörenhetsarbete för krigsdrabbade. Det svenska hotellbolaget Room Republic uppmanade sina hotell och branschkollegor i att skänka logiomsättningen söndagen den 27 mars till UNICEF för krigets barn i Ukraina. Utfallet blev en succé.

Room Republi består av fem hotel; The Vault Hotel, V Hotel Helsingborg, Hotell Statt Hässleholm, Palma Suites och Hotel Feliz i Palma Mallorca.
Hotellen kom i söndags upp i en logiomsättning på 110 000 kronor som sedan dubblades av Room Republics ägare. Tillsammans med fastighetsägarna på hotellen i Helsingborg, som också ställde upp med att bidra, så kommer totalt 260 000 koronor att nu skänkas till UNICEF för Ukrainas utsatta barn. Lägger man sedan till att Roger Akelius dubblar beloppet så blir det över en halv miljon.

- Idag är det glädjens dag i Room Republic. Att vi hade sådan tur att just söndagen 27 mars blev en av våra bästa söndagar är ju helt fantastisk! Det blev över en halv miljon som vi hoppas kan göra riktigt nytta för kvinnor och barn från krigets Ukraina. Att vi kan göra denna insats är ett resultat av ett fantastiskt arbete av våra underbara personal och våra fastighetsägare i Helsingborg. Att investera med hjärtat och göra skillnad är något alldeles speciellt, säger Room Republics ägare Kjell och Karin Jakobsson

Utöver denna insats har även 9 familjer från Ukraina bott på flera av Room Republics hotell under en period utan kostnad.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Room Republic