Team Sweden kammade hem två priser i Bocuse d’Or Europe
Thilda Mårtensson i Team Sweden vann utmärkelsen Best commis chef ikväll.
Martin Brag och Jimmi Eriksson i Team Sweden när de tog emot utmärkelsen Special prize Theme on platter.
Idag avgjordes Bocuse d’Or Europe 2022 i Budapest. Danmark vann, Ungern hamnade på andra plats och Norge på tredje plats.
24 Mar 2022
Stämningen var högtidlig när prisutdelningen ägde rum idag. Alla lagen fick gå in på rad när priserna skulle delas ut, med landets flagga längst fram. Hela tävlingen och prisutdelningen direktsändes och gick att se via streaming.
Det första priset som delades ut gick till Thilda Mårtensson i Team Sweden som vann Best commis chef. Strax därefter gick hela svenska laget fram för att ta emot priset Special prize Theme on platter.
Det svenska laget består av:
Jimmi Eriksson som är Sveriges kandidat, Thilda Mårtensson, commis/assistent. Martin Brag, coach och
Tommy Myllymäki, president.
Bocuse d’Or Europe är en kvaltävling till världsfinalen i Lyon som avgörs i januari 2023. Av de 17 länder som tävlade under dagen kommer tio att tävla i världsfinalen Bocuse d’Or i Lyon 2023.
Förutom Danmark, Ungern och Norge så kommer även de som hamnade på plats 4 till 10 att tävla i Lyon.
4. Sverige
5. Island
6. Finland
7. Frankrike
8. UK
9. Schweiz
10. Belgien
Av: Annika Rådlund Foto: Från Bocuse d’Or direktsändning
24 Mar 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Grand Hôtel Stockholm framröstad som norra Europas bästa hotell
"Vår uttalade vision är just detta och därför blir utmärkelsen ett vackert kvitto på allt det detaljrika och femstjärniga arbetet som utförs dygnet runt här på hotellet"
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"