Team Sweden kammade hem två priser i Bocuse d’Or Europe
Thilda Mårtensson i Team Sweden vann utmärkelsen Best commis chef ikväll.
Martin Brag och Jimmi Eriksson i Team Sweden när de tog emot utmärkelsen Special prize Theme on platter.
Idag avgjordes Bocuse d’Or Europe 2022 i Budapest. Danmark vann, Ungern hamnade på andra plats och Norge på tredje plats.
24 Mar 2022
Stämningen var högtidlig när prisutdelningen ägde rum idag. Alla lagen fick gå in på rad när priserna skulle delas ut, med landets flagga längst fram. Hela tävlingen och prisutdelningen direktsändes och gick att se via streaming.
Det första priset som delades ut gick till Thilda Mårtensson i Team Sweden som vann Best commis chef. Strax därefter gick hela svenska laget fram för att ta emot priset Special prize Theme on platter.
Det svenska laget består av:
Jimmi Eriksson som är Sveriges kandidat, Thilda Mårtensson, commis/assistent. Martin Brag, coach och
Tommy Myllymäki, president.
Bocuse d’Or Europe är en kvaltävling till världsfinalen i Lyon som avgörs i januari 2023. Av de 17 länder som tävlade under dagen kommer tio att tävla i världsfinalen Bocuse d’Or i Lyon 2023.
Förutom Danmark, Ungern och Norge så kommer även de som hamnade på plats 4 till 10 att tävla i Lyon.
4. Sverige
5. Island
6. Finland
7. Frankrike
8. UK
9. Schweiz
10. Belgien
Av: Annika Rådlund Foto: Från Bocuse d’Or direktsändning
24 Mar 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Michael Andersson vinnare av Årets kock 2024
Med 776 poäng i finalen var han en tydlig vinnare
-
Max lanserar ny hemlig burgare utan namn och bild
"Det kan låta kaxigt men vi vill alltid hitta nya sätt att erbjuda våra gäster spännande smakupplevelser på"
-
Leif Mannerström delar sina recept på Recipify
"Jag hoppas att mina recept kan användas för att skapa underbara minnen i köket i många år framöver"
-
Strawberrys restaurangkedja The Social lanserar en ny burgare
"Vår burgare har en stark koppling till naturen"
-
Krögare Jesper Taube har skapat julbord till sjöss i 30 år
"Det känns nästan surrealistiskt att det har gått 30 år sedan jag dukade fram första julskinkan ombord"
-
Picadeli nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor
Det nya huvudkontoret i Gamlestadens Fabriker har nominerats till den prestigefyllda tävlingen.
-
Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
"Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer"