Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Dubbla vinnare i kocktävlingen IACC Copper Skillet

 
  • Carl Sandström, Högberga Gård och Niklas Jansson, Sigtunahöjden vann IACC Copper Skillet.

    Carl Sandström, Högberga Gård och Niklas Jansson, Sigtunahöjden vann IACC Copper Skillet.

  • Casper Eriksson och Fagerudd Annie Larsson vann juniorklassen.

    Casper Eriksson och Fagerudd Annie Larsson vann juniorklassen.

Föregående
Nästa
 
I måndags var det dags för årets upplaga av den globala matlagningstävlingen IACC Copper Skillet att gå av stapeln. I tävlingen möttes svenska konferenskockar för att tävla om en finalplats i USA.

Tävlingen, som riktar sig till konferens- och mässkockar på IACCs anläggningar, hålls på en rad olika platser i världen. I Sverige hålls tävlingen på det nyrenoverade hotell- och mötesanläggningen Quality Hotel Arlanda XPO som har gedigen erfarenhet av att anordna både stora event samt att laga mat till flera hundra personer samtidigt. 

IACC Copper Skillet vill synliggöra den avgörande roll som mat har inom konferensverksamhet. Tävlingen är utformad för att lyfta fram kreativiteten och skickligheten hos konferenskockar från hela världen och för att hylla dessa kockars bidrag till en bättre konferensupplevelse, för alla. Samtlig mat lagas på stormkök och huvudrätten skall färdigställas på bara 30 minuter.

Domarna bedömer bland annat personlig prägel, teknik, presentation, smak samt hur lite matsvinn som kvarstår efter tillagning. Men det främsta i denna tävling är dock att samtliga rätter som presenteras måste vara lämpliga för servering i en mötesanläggning. 

 En vinnare i den seniora klassen och en vinnare i den juniora kvalificerade sig till den stora finalen i Las Vegas i maj där man tävlar om titeln Conference Venue Chef of the year. Tvåan i respektive klass går vidare till den europeiska finalen i Amsterdam i höst.

Då tävlingarna var inställda förra året pga pandemin så utsågs två vinnare i varje grupp

Vinnare:
Carl Sandström, Högberga Gård
Niklas Jansson, Sigtunahöjden 

Juniorer (under 26 år):
Casper Eriksson, Fagerudd
Annie Larsson, Två Skyttlar

 


Av: Annika Rådlund  Foto: Emelie Rosander Kårgren