Dubbla vinnare i kocktävlingen IACC Copper Skillet
31 Mar 2022
Tävlingen, som riktar sig till konferens- och mässkockar på IACCs anläggningar, hålls på en rad olika platser i världen. I Sverige hålls tävlingen på det nyrenoverade hotell- och mötesanläggningen Quality Hotel Arlanda XPO som har gedigen erfarenhet av att anordna både stora event samt att laga mat till flera hundra personer samtidigt.
IACC Copper Skillet vill synliggöra den avgörande roll som mat har inom konferensverksamhet. Tävlingen är utformad för att lyfta fram kreativiteten och skickligheten hos konferenskockar från hela världen och för att hylla dessa kockars bidrag till en bättre konferensupplevelse, för alla. Samtlig mat lagas på stormkök och huvudrätten skall färdigställas på bara 30 minuter.
Domarna bedömer bland annat personlig prägel, teknik, presentation, smak samt hur lite matsvinn som kvarstår efter tillagning. Men det främsta i denna tävling är dock att samtliga rätter som presenteras måste vara lämpliga för servering i en mötesanläggning.
En vinnare i den seniora klassen och en vinnare i den juniora kvalificerade sig till den stora finalen i Las Vegas i maj där man tävlar om titeln Conference Venue Chef of the year. Tvåan i respektive klass går vidare till den europeiska finalen i Amsterdam i höst.
Då tävlingarna var inställda förra året pga pandemin så utsågs två vinnare i varje grupp
Vinnare:
Carl Sandström, Högberga Gård
Niklas Jansson, Sigtunahöjden
Juniorer (under 26 år):
Casper Eriksson, Fagerudd
Annie Larsson, Två Skyttlar
Av: Annika Rådlund Foto: Emelie Rosander Kårgren
31 Mar 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
24 kockar vidare till kvaltävlingen i Årets kock -22
"I år har nivån varit väldigt hög och det gjorde det svårare än på länge för oss i juryn"
-
Vinn fina priser i vår tävling
Tävlingen pågår i två dagar
-
Miss Li lanserar ekologisk och vegansk cava
"Min cava är precis som jag"
-
Vinnare i kategorin ”Healthy food”
"Den här vinsten gör oss riktigt stolta"
-
Anna Westerberg blir ny hotelldirektör för Yasuragi
"Jag ser fram emot att utveckla nya hälsotrender, gästerbjudandet och destinationen Yasuragi"
-
Restaurangskifte på Åhléns city
Pane Fresco flyttar ut
-
Tillfällig bar i Hornstull - byggd av pärlplattor
"Vi älskar att utforska det nya, från bryggtekniker och smaker till konst och kultur"