Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Rekordsommar för Skara sommarland

 
Rekordsommar för Skara sommarlandSkara Sommarlands camping hade en rekordsäsong med 26 500 gästnätter. Sommaren var fantastisk för Skara Sommarland som gjorde ett av sina bästa år besöksmässigt. Den långa värmen gjorde att det blev en jämn tillströmning av gäster och de kan nu summera en rekordsäsong på många sätt. Trots fler besökare har man till exempel lyckets minska matsvinnet på restaurangerna.

I värmen som sommaren bjöd på var det föga förvånande vattenparken som lockade de flesta av gästerna, och ökningen bestod av många nya gäster som aldrig besökt Skara Sommarland tidigare. En tydlig trend i år är att gästerna haft kortare framförhållning och inte varit så styrda av vilken dag i veckan de skulle komma. 
För Skara Sommarland innebar det ett jämnare besöksantal och många veckor med högt gästantal alla dagar. I bara juli månad besöktes parken av 207 000 gäster vilket är rekord. Även omsättningsmässigt slår denna säsong rekord med en ökning på 27 % och gästerna har tillsammans åkt 2,2 miljoner åk i de olika attraktionerna.

Skara Sommarland arbetar också aktivt med hållbarhet och har under året haft ett mål att minska parkens miljöpåverkan, något som gett fina resultat. Denna sommar har vi lyckats minska elanvändningen med 15 %, minskat vattenförbrukningen per besökare med 24 %, minskat matsvinnet från våra restauranger med ytterligare 25 % och minskat andelen brännbara sopor från gäst med 10 % per besökare.

– Vi blir mer och mer en hållbar upplevelse, något som våra gäster både förväntar sig och kräver av oss. Det är fantastiskt att se att vår strategi, med att göra rätt istället för lätt, lönar sig i vårt arbete för en hållbar upplevelse. Vi vet att detta är framtiden för att få finnas kvar som en viktig aktör inom upplevelseindustrin och det bästa med allt är att vi bara har börjat resan, säger en förhoppningsfull Janne Nilsson, vd på Skara Sommarland.

Skara Sommarland 2018
Antal gäster: 345 000
Antal gästnätter på campingen: 26 500
Antal åk i attraktionerna: 2,2 miljoner
Antal sålda mjukglassar: 33 350
Antal sålda sockervadd: 16 480
Antal gokartåk: 40 700
Antal spel på chokladhjulet: 22 100
Skara Sommarland
 är Skandinaviens största vattenpark. Parken har utöver ett vattenland även en tivolidel och gokartbanor. Med 45 attraktioner, fyra restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, spel, kiosker och caféer är Skara Sommarland fyllt med upplevelser för hela familjen. 2018 hade Skara Sommarland cirkaa 450 anställda under säsongen och gästades av 345 000 besökare.

Skara Sommarland är en del av Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland.


Av: Annika Rådlund Källa: Skara Sommarland