Rekordmånga husdjur på hotell i sommar
27 Aug 2021
För att möta nya resvanor och den dominerande trenden av ett flexibelt inrikesresande ökade Scandic i våras antalet djurrum och erbjöd guider för bästa hundpromenader vid hotellen och ”doggybags”. Det blev ett välkommet besked för många semesterfirare och under sommaren har närmare 10 000 husdjur bott på något av Scandics 86 hotell i Sverige. Rekordsommaren 2021 såg en 84% ökning av antalet husdjur jämfört med sommaren 2020, samt en 36% ökning jämfört med sommaren 2019.
- Scandic har länge välkomnat husdjur på våra hotell och det känns fantastiskt att addera ett rekordår med närmare 10 000 husdjur till historiken. Detta innebär att vi fortsätter befästa oss som hotellkedjan i Sverige där alla är välkomna, oavsett reseanledning- och sällskap, säger Eva Lundström, Marknadschef på Scandic Sverige.
Fyrdubbelt antal sålda ungdomsrum
Scandichotellen har under sommaren även satsat stort på familjer och blivit ett populärt hotellval för gäster i alla åldrar, där barn upp till 15 år bott gratis, ätit middag för 10 kronor i hotellens restauranger och försäljningen av tonårsrum har fyrdubblats jämfört med föregående år. Scandics gäster har dessutom kunnat ta sovmorgon och avnjuta sin hotellfrukost fram till klockan 12, varje dag under sommaren.
Stort intresse för att planera och boka själv
I maj introducerade Scandic som första hotellkedja i Norden, möjligheten att boka sin semester i ett klick, upp till fem hotellvistelser, genom bolagets nya multibokningsverktyg. Sedan lanseringen i maj 2021 har tusentals bokningar under juni-augusti gjorts genom multibokning.
- Efter att sommaren 2020 dominerats av hemestrande svenskar, förutsåg vi en stor efterfrågan för semester på hemmaplan med ett stark kommersiellt fokus på familjer med barn i alla åldrar. För att underlätta planeringen för våra gäster öppnade vi upp för att boka flera stopp på en gång och på så sätt bli som en egen liten resebyrå, nu kan vi se att det varit mycket uppskattat, säger Eva Lundström, Marknadschef på Scandic Sverige.
27 Aug 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: