Rekordmånga krogar firar Riesling Week
15 Jun 2017
Riesling Week arrangeras i samarbete med Wines of Germany, i syfte att uppmärksamma Riesling och druvans mångsidighet. Riesling är känt för att passa utmärkt både till det nordiska och till det asiatiska köket och variationen hos vinerna gör att de går att para med både sött och salt.
Riesling Week firas i ett flertal länder och har på vissa håll blivit så populär att veckan har gått över till att bli en månad. I Sverige deltar över 30 restauranger i Riesling Week 2017, alla med olika aktiviteter på menyn. Vinälskare kan se fram mot extra många Rieslingviner på glas, speciellt framtagna mat- och Rieslingkombinationer på menyn och exklusiva möjligheter att prova guldkorn från restaurangernas vinkällare.
Riesling Week 2017 – hela listan:
Stockholm: Bistro Barbro, Bar Central, Ekstedt, Esperanto, Hillenberg, Imouto, Konstnärsbaren, Niklas, Nook, Restaurang Galleriet Görvälns Slott, Råkultur, Shibumi, Speceriet, The Burgundy, The Winery Hotel, Tyge & Sessil
Uppsala: Hambergs Fisk, Jay Fu’s
Göteborg: Hos Pelle, Projekt, Thörnströms Kök, Vinbaren 28+, Vini e Liquori
Malmö: L’Enoteca
Gotland: Smakrike Krog
Öland: Hotell Borgholm
Norra Sverige: Camp Ripan Restaurang, Hunger och Törst, Linnéa & Peter, Restaurang CG, Restaurang Nygatan 57, Restaurang Tage, Söders Källa, Vinkrogen
Södra Sverige: Majas vid Havet, PM & Vänner
Fullständig information om Riesling Week och vilka restauranger som deltar finns på www.winesofgermany.se.
Om Wines of Germany
Wines of Germany (tidigare Tyska Vininstitutet i Sverige) är branschorganisation för tyska vinproducenter och har som syfte att marknadsföra tyska viner nationellt och internationellt.
www.winesofgermany.se
Av: Annika Rådlund Källa: Wines of Germany
15 Jun 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok