Recept på Marabou Oreo miniägg
26 Mar 2018
Fyllning
1 paket OREO-kex (à 154 g)
100 g Philadelphia
1. Mixa OREO-kex ganska fint i en matberedare eller stöt sönder dem med en mortel. Tillsätt Philadelphia-osten och mixa snabbt ihop till en smet. Låt eventuellt smeten stelna i kylen en stund för att göra det lättare att forma den till ägg.
2. Klä en bricka eller skärbräda med bakplåtspapper. Rulla smeten till ägg och ställ dem på pappret. Låt stelna i kylen i minst 30 minuter, eller ställ dem i frysen i 10 minuter om du är otålig.
3. Bryt chokladen i mindre bitar och smält försiktigt i mikron eller över vattenbad. Använd gärna en liten skål så att du får ett så djupt lager som möjligt att doppa i.
Överdrag
200 g Marabou Mjölkchoklad
Dekorera med krossad Daim, Non Stop eller riven vit choklad.
4. Doppa äggen i den smälta chokladen. Lyft upp dem ur chokladen med hjälp av en gaffel och dunka försiktigt av överflödig choklad mot skålens kant. Lägg ner dem på bakplåtspappret med hjälp av en kniv.
5. Strö över hackad Daim, riven vit choklad, hela Non Stop, eller ringla över lite smält choklad med hjälp av en gaffel.
6. Låt stelna i kylen. Skär sedan bort den överflödiga choklad som runnit ut som ”fötter” med hjälp av en liten vass kniv. Äggen är hållbara i minst 2 veckor förvarade i kylen.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Mondelēz International
26 Mar 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen