Recept på flankstek med fermenterade rädisor och het koreansk sås
12 Jun 2020
Det är en smakrik och långfibrigt köttdetalj alltid skäras mot muskelfibrerna för att den inte ska bli seg. Här är ett recept med koreansk sås som kan passa till sommarens grillmiddagar, och ett italienskt vin till.
Ingredienser:
600 g flankstek
Salt och peppar
Fermenterade rädisor
2 knippor rädisor, skurna i fjärdedelar
2 små rödbetor, skurna i fjärdedelar
10 g ingefära, finriven
1 vitlöksklyfta, finriven
3 msk flingsalt
2 1/2 dl vatten
Koreansk sås
35 g gochujang (koreansk chilipasta, även annan chilipasta kan användas)
10 g ingefära, finriven
2 msk soja
2 msk risvinäger
2 tsk honung
2 tsk sesamolja
1 vitlöksklyfta, pressad
Salt och peppar
Så gör du:
1. Blanda alla ingredienser till de fermenterade rädisorna. Låt stå i rumstemperatur tills det börjar bubbla (över natten), förvara sedan i kylskåp tills det ska användas.
2. Salta och peppra köttet och grilla på medelvärme till önskad grad av genomstekning. Vänd då och då. Lyft av från grillen och låt vila en stund.
3. Blanda alla ingredienser till såsen.
4. Skiva köttet och servera i stora krispiga salladsblad.
Dryckestips till:
Castelforte Corvina Veronese 2017 som är ett mjukt och smakrikt rött vin med doft av svarta vinbär, viol och lite dovare aromer som mörk choklad, ekfat och söta kryddor. Smaken är fruktig med mogna körsbär och syltiga jordgubbar, balanserade tanniner och en liten vanilj ovanpå inslag av örter, kanel, rostad ek och tobaksblad.
12 Jun 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"