Så kan du sätta färg på snapsen med naturliga råvaror
15 Jun 2020
Hemkryddade snapsar till både midsommar- och kräftfirandet är en tradition som har funnits läge. Men man kan även ta det ett steg längre och jobba för att få en härlig färg på drycken.
För att modernisera den gamla traditionen av hemlagad snaps som enbart fokuserar på smak, har Björn Kjellberg tagit fram färgsprakande recept som passar bra till till exempel midsommar och höstens kräftskivor.
-Många har testat och tycker det är roligt att krydda sin egen snaps. Att färga snapsen är däremot inte lika vanligt men ett bra sätt att få till nya smaker och få ett än mer färgglatt bord på sommarhögtiderna. Det är dessutom väldigt enkelt att skapa många olika färger och smaker som man kan testa tillsammans med sina nära och kära, säger Björn Kjellberg.
Recepten är baserade på somriga ingredienser, för dem som föredrar en något sötare/mjukare variant, kan man söta snapsen med två skedar socker och röra om tills sockret lösts upp. Samtliga recept förvaras kallt.
ROSA
700 ml (en flaska) Renat eller Absolut Vodka
10 hallon
1 stjärnanis
5 rosenblad
Blanda samtliga ingredienser i en behållare med lock. Låt stå över natten och sila genom en finmasig sil.
Häll tillbaka den färdiga snapsen i flaskan.
GRÖN
700 ml (en flaska) Renat eller Absolut Vodka
½ Granny smith äpple, skuret i skivor
1 knippe mynta
1 skiva ananas, skuret i skivor
Blanda samtliga ingredienser i en behållare med lock.
Låt stå över natten och sila genom en finmasig sil.
Häll tillbaka den färdiga snapsen i flaskan.
ORANGE
700 ml (en flaska) Renat eller Absolut Vodka
3 cm ingefära, skuret i bitar
Apelsinskal från en halv apelsin
1 riven morot
Blanda samtliga ingredienser i en behållare med lock.
Låt stå över natten och sila genom en finmasig sil.
Häll tillbaka den färdiga snapsen i flaskan.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Pernod Ricard
15 Jun 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"