Recept: Bifftaco i majstortilla med karamelliserad lök
23 Jan 2024
Nyheten kommer att ingå i The Collection, som inkluderar produkterperfekta för ”street style tacos”.
Servera förslagsvis en street style bifftaco med karamelliserad lök och smulad salladsost, silverlök och koriander i den nya, mjuka majstortillan. Eller en kycklingtaco med krämigmajs- och chilifyllning som gör sig perfekt i den mjuka och lena majstortillan
Bifftaco i majstortilla med karamelliserad lök
En spannande bifftaco med ljuvlig karamelliserad lok i en mjuk och len majstortilla.
Ingredienser:
Antal portioner: 4
1 paket Santa Maria White Corn Tortilla
500 g biff
1 påse Santa Maria Spice Paste Beef Tacos
1 msk olja, till stekning
2 gula lökar, tunt skivade
2 msk smör
1 tsk socker
Tillbehör:
1 paket mjuk salladsost, 120g
1 silverlök, fint hackad
1 kruka koriander, hackad
1 flaska Santa Maria Taqueria Salsa
Gör så här:
• Hetta upp en stekpanna med olja, torka av biffarna och stek på hög varme i oljan,
ca 1,5 minuter på varje sida, beroende på tjocklek.
• Lagg biffarna på en skärbräda och lat dem vila.
• Stek loken i smör på medelhög varme i en mindre panna eller tjockbottnad kastrull.
• Löken ska bli riktigt gyllenbrun och mjuk. Hall pa socker som far karamellisera med i löken.
Förbered resten av tillbehören:
• Hacka silverlök och koriander.
• Smula salladsosten.
• Varm White Corn Tortillas enligt instruktionen pa paketet, hall dem varma i en ren handduk.
• Skiva biffen i tunna strimlor.
• Hetta upp stekpannan, lagg tillbaka köttet och hall på Spice Paste Beef Tacos. Rör om ordentligt, värm cirka en minut.
• Montera tacon, börja med lök i botten av tortillabrödet, lägg på kött och salladsost, toppa med Taqueria Salsa och garnera med silverlök & koriander.
Tips; Gör rätten vegetarisk genom att byta ut köttet mot 700g svamp istället. Stek på samma sätt men under längre tid, tillsatt Spice Paste Beef Tacos när svampen är klar.
23 Jan 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"