Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ramlösa MojiTea med smak av mynta

 
Sommarens nyhet från Ramlösa har hämtat inspiration från världens metropoler, där teblad är populära som naturlig krydda och ingrediens. Ramlösa MojiTea har smak av lime, mynta och te. Den moderna smakkombinationen passar lika bra för serveringar i solen som på baren i stan.

I såväl asiatiska länder som Storbritannien finns en långtgående och stark tetradition. På senare tid har de gröna bladen även blivit en populär mat- och drinkingrediens i storstäder världen över. Den uppåtgående tetrenden har även inspirerat nyheten Ramlösa MojiTea [mohiti], där smaken av te kombinerats med lime och mynta för en frisk och balanserad smakupplevelse. Ramlösa MojiTea innehåller mindre kolsyra och precis som Ramlösas övriga sortiment enbart naturliga smakämnen.

– För att hitta inspiration till Ramlösa MojiTea har vi blickat ut i världen och bland annat tagit intryck av framstående mixologer som använder te som drinkingrediens i allt större utsträckning. Lime, mynta och te är en frisk och fräsch kombination, utmärkt som törstsläckare i solens strålar, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Te – en mångsidig smaksättare
Te har en klar och tydlig smak med samma sorts djup och komplexitet som går att finna i vin. Som smaksättare går te dessutom att variera i oändlighet. Många är vana vid att dricka te varmt, men det fungerar även utmärkt som törstsläckare när det serveras väl kylt och gifter sig tillsammans med fruktiga och naturliga smaker.

Te har även uppskattats för sina välgörande och uppiggande effekter sedan urminnes tider. Det innehåller massor av antioxidanter och har ett flertal hälsosamma effekter. Bland annat talar man om att te kan motverka tidigt åldrande och hålla tillbaka vissa sjukdomar.

Ramlösa MojiTea lanserades 9 juni 2014.

Ramlösa Moji Tea

Ramlösas vatten
Ramlösa har i århundraden levererat friskt och naturligt mineralvatten från källan i Ramlösa Hälsobrunn. Redan år 1707 ansåg provinsialläkaren Johan Jacob Döbelius att Ramlösas vatten hade ”en mycket god inverkan på hälsan”. Det tar 70 år för en droppe regnvatten att nå Ramlösas källa. Under den tiden har vattnet renats och berikats med mineraler från berggrunden vilket resulterar i ett väl balanserat naturligt mineralvatten. Ramlösa lanserade 1990 sin första smaksättning, Ramlösa Citrus, och sedan dess har smaksatt mineralvatten blivit alltmer populärt.