Portern fyller 200 år – firas med jubileumsöl
5 Apr 2017
Knappt 20 år efter att Lorentska Porterbruket började brygga porter, såldes verksamheten på en konkursauktion till den då blott 23-årige David Carnegie, son till den framgångsrika skotske affärsmannen George Carnegie. Resten är, som det brukar heta, historia.
För att fira 200-årsdagen har Nya Carnegiebryggeriet tagit fram jubileumsportern ”re:porter” – en extra stark porter som är bryggd med morellkörsbär. Re:porter kan redan nu provsmakas på fat hos Nya Carnegiebryggeriet i Hammarby Sjöstad, Stockholm, och kommer finnas i en begränsad upplaga på Systembolaget till senhösten.
– Nya Carnegiebryggeriet har ett stolt arv att förvalta. Därför känns det extra roligt att ha tagit fram en jubileumsporter. Den tar avstamp i den klassiska portertraditionen, bryggd enligt gamla traditioner, men med vår egen twist där morellkörsbären ger portern en fantastisk karaktär och fruktighet. Re:porter passar perfekt till en bit chokladtårta, men går också utmärkt att njuta som den är, säger Nya Carnegiebryggeriets bryggmästare Anders Wendler.
Ton/karaktär: Mörkchoklad, kaffe & körsbär
Malt: Pilsnermalt, Munichmalt, Carafamalt Special, svartmalt, chokladmalt & crystalmalt
Humle: Brambling Cross
Jäst: Brooklyn House Ale
Tillsats: Morellkörsbär
Alkoholhalt: 9,4%
Säljstart: November 2017 (TSLS)
Av: Annika Rådlund Källa: Carlsberg
5 Apr 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen