Pontus öppnar upp för unga kreativa ledare
31 Aug 2016
Pontus Group går in som officiell sponsor till YCHL, ett nätverk för unga ledare inom besöksnäringen i åldrarna 23 till 29 år, och ställer sina lokaler i DN-skrapan, Atelier 23, till förfogande för nätverkets regelbundna träffar och för framtida gemensamma projekt. Pontus Frithiof, som sedan tidigare är mycket engagerad i branschfrågor, tog i våras initiativet till The Dinner Club där lovande, oetablerade kockar får chansen att visa upp sina färdigheter inom innovativ matlagning. Ett mycket uppskattat koncept av såväl allmänheten som för branschen.
- Besöksnäringen är otroligt viktig för Sverige och tillsammans med YCHL får vi nu möjlighet att hitta branschens framtida stjärnor och bidra till en positiv utveckling, vilket går helt i linje med våra ambitioner och vår företagskultur. Ett långsiktigt samarbete kommer att gynna båda parter liksom branschen, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.
Utöver de regelbundna träffarna planerar YCHL en stor träff under 2017 med över 250 gäster från besöksnäringen. Pontus Group samtliga restauranger och lokaler finns till förfogande för att skräddarsy nätverkets olika event och för de framtida gemensamma projekten. YCHL:s grundare Sebastian Seeman och styrgruppen: Tess Humble Dillner, Steffen Sander, Michael Brandt och Simone Pohjolainen ser bara möjligheter för nätverket att fortsätta att växa och utvecklas.
- Vi är få i kärngruppen, men vi har mycket driv, nya idéer och höga ambitioner. YCHL ska underlätta nätverkandet och kompetensförsörjningen i besöksnäringen och därför är vi glada över en så passande samarbetspartner som Pontus Frithiof med kollegor, säger Sebastian Seeman, grundare YCHL.
YCHL (Young Creative Hospitality Leaders) startades ideellt av Sebastian Seeman 2014. Idag bedrivs nätverket av en styrgrupp och syftet är att forma och genomföra regelbundna nätverksträffar för unga ledare inom besöksnäringen i åldrarna 23 till 29 år. Träffarna arrangeras av YCHL och äger rum i Stockholm. YCHL värnar om kompetensförsörjningen, vill lyfta fram inspirerande talanger och höja statusen för hela branschen. http://www.ychl.se
Pontus Group grundades 2002 av Pontus Frithiof och består idag av verksamheterna Pocket City, Pontus in the Park i Solna (inkl. Pocket Solna), Burger & Lobster, Tidningshuset by Pontus, Deli by Pontus, Bakery by Pontus och Atelier 23, Pontus in the Air på Stockholm-Arlanda Terminal 5, Catering Från Pontus samt all mat- och dryck på MTR Express.
http://pontusfrithiof.com
31 Aug 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen