Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Pontus Frithiof satsar på beach club

 
  • Shervin Razani och Pontus Frithiof .

    Shervin Razani och Pontus Frithiof .

  • Novi Beach Club by Pontus Frithiof .

    Novi Beach Club by Pontus Frithiof .

  • Novi Beach Club öppnade i slutet av maj.

    Novi Beach Club öppnade i slutet av maj.

Föregående
Nästa
 
 Gotlandshotellet Novi Resort inleder samarbete med Pontus Frithiof och lanserar tillsammans - Novi Beach Club by Pontus Frithiof  vid stranden nedanför hotellet.

Utanför Visby ligger det exklusiva resorthotellet Novi Resort. Hotellet, som ägs av multientreprenören Shervin Razani, inleder nu ett samarbete med krögaren och restaurangentreprenören Pontus Frithiof och tillsammans lanserar de strandrestaurangen Novi Beach Club by Pontus Frithiof.  Det blir en restaurang vid havet där maten och miljön kommer föra tankarna till franska och italienska Rivieran men med ett gotländskt inslag.

Novi Resort ligger en kilometer norr om Visby ringmur på Gotlands västkust. Inför sommaren 2019 har hotellet och krögaren Pontus Frithiof valt att inleda ett samarbete för att tydligare profilera restaurangen och samtidigt skapa en enhetligare matprofil. 

Nya Novi Beach Club by Pontus Frithiof öppnade i slutet av maj och kommer under sommarhalvåret att erbjuda en miljö och meny med tydliga influenser från Rivieran. Pontus och hans team har valt att jobba med rätter som för tankarna till den italienska och franska rivieran men med ett tydligt fokus på råvaror som finns naturligt på Gotland. På finns bland annat signaturrätter där man ersatt en eller flera råvaror med typiska gotländska råvaror. Köket jobbar med flera råvaror från grillen och det kommer finnas rätter i olika storlekar för att passa fler tidpunkter på dagen.

– Vi inom Pontus Group ser oss själva som matkreatörer som skapar mat utifrån olika platsers förutsättningar och nu ser vi verkligen fram emot att få skapa mat i en havsnära miljö. I menyn vill göra plats för nya klassiker som gästerna ska uppskatta och vilja återkomma till, samtidigt som det alltid ska finnas utrymme för nyfiken och förändring i menyn. Ambitionen är att maten och platsen ska gå hand i hand och generera en enhetlig upplevelse och få folk att längta tillbaka, säger Pontus Frithiof.  
 Hotellet uppfördes 2008 och driften ägs idag, efter diverse renoveringar, av multientreprenören och företagsledaren Shervin Razani. Hotellresorten är fördelad på 71 bungalows, 54 lägenheter, två restauranger, utomhuspool, gym, utomhusgym och lekplats.

–Vår ambition är att vara en utländsk resort med alla tänkbara faciliteter fast på hemmaplan i Sverige. När jag och Pontus träffades så gillade vi varandra direkt och jag såg stor potential i samarbete med Pontus och hans mångåriga erfarenhet av att driva kvalitetskrogar. Min förhoppning är att vi nu ska höja matupplevelsen och att vi ska bli ett naturligt restaurangval på Gotland för såväl turister som gotlänningar, säger Shervin Razani.

Pontus Frithiof och hans team kommer också att ansvara för Novi Resorts andra restaurang i huvudbyggnaden samt roomservicen på hotellet. Pontus Frithiof och Pontus Group driver bland annat sedan tidigare restaurangerna American Express Platinum & Centurion Lounge by Pontus på Arlanda, Pontus in the Air, Pocket by Pontus Arenastaden, Pontus in the Park/Pocket by Pontus i Solna Business Park, Pocket in the House (Göteborg), Tidningshuset by Pontus, Tekniska by Pontus, Vinterträdgården by Pontus samt Pocket by Pontus på Lidingö.
Av: Annika Rådlund