Peas of Heaven och kocken Marcus Samuelsson har tagit fram nya veganska burgare
13 Feb 2024
För drygt ett år sedan inleddes ett samarbete mellan Marcus och Lucas Karlsson och stjärnkocken Marcus Samuelsson - eftersom han delar bolagets visioner om en bättre och mer hälsosam gastronomisk framtid.
– Det var en omedelbar klick, vi förenades i en orubblig passion för kompromisslös street food och strävan efter verklig förändring – inte bara för idag eller imorgon, utan för de kommande tio till tjugo åren. Det har varit en fantastisk resa, från Harlem till Härryda, där vi utvecklat över fyrtio olika versioner av burgaren för att slutligen nå den ultimata smaken och texturen, säger Marcus Samuelsson.
– Som bolag strävar vi långsiktigt efter att normalisera inställningen till vegansk mat. Att utmana, skapa och forma framtidens mat i samarbete med en av världens främsta och innovativa kockar utgör en fantastisk möjlighet för oss. Vi ser fram emot att fortsätta växa som företag och expandera till nya marknader tillsammans med Marcus, säger Lucas Karlsson, grundare Peas of Heaven.
Den första produkten är MBoom Burger, en växtbaserad hamburgare baserad på en unikkombination av ärtor och svamp som skapar naturlig umami, en uttrycksfull textur och ger en ultimat stekyta. MBoom Burger lanseras initialt exklusivt hos Bastard Burgers och kommer att bli det permanenta växtbaserade proteinet på den gröna menyn. Bastard Burgers, nyligen belönade med utmärkelsen “Årets Vegoburgare”, har bidragit med sin expertis underutvecklingsprocessen.
– Vi har länge sökt efter en ersättare till vår gröna meny och är stolta att introducera en svenskprodukt, som varken kompromissar med smak eller kvalitet. Vi fick nyligen utmärkelsen “Årets Vegoburgare” av Burgerdudes, vi är trygga att vi tillsammans med Peas of Heaven och Marcus Samuelsson nu blir ännu bättre och kan med säkerhet säga att vi fortsatt serverar Sveriges godaste veganska burgare, säger Simon Wanler, vd och medgrundare Bastard Burgers.
Lanseringen av MBoom Burger markerar starten på ett långsiktigt partnerskap mellan Peas of Heaven och Marcus Samuelsson. Just nu arbetar de tillsammans med utvecklingen av flera produkter och ett större sortiment med ambitionen att etablera sig i dagligvaruhandeln och utvidga utrymmet för veganskt protein.
13 Feb 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Jessie Sommarström har tagit fram Ikeas nya rätt
"Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön"
-
Nytt samarbete ska stärka Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan
"Genom att sammanföra resurser och expertis från olika områden av samhället, kan vi tillsammans skapa en plattform för innovation och tillväxt"
-
Oscar Durling blir ny VD för Operakällaren
"Visionen är att öppna upp huset och skapa ett nöjestempel med event och upplevelser i fokus"
-
Grand Hôtel firar 150 år och lanserar en coffee table-bok
Grand Hôtels coffee table-bok A tribute to the past, the present and future kommer att säljas i hotellets butik och finnas i samtliga rum.
-
Strawberry tar över hotellet och vattenparken The Reef
The Reef har 210 hotellrum, vattenpark, konferens- och eventlokaler, gym, två restauranger och tillhörande parkeringshus.
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"