Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Peas of Heaven och kocken Marcus Samuelsson har tagit fram nya veganska burgare

 
  • MBoom Burger Lucas Karlsson, Jonas ”Gabbe” Ylinenjärvi, Marcus Karlsson, Marcus Samuelsson, Simon Wanler och Felicia-Yllenius.

    MBoom Burger Lucas Karlsson, Jonas ”Gabbe” Ylinenjärvi, Marcus Karlsson, Marcus Samuelsson, Simon Wanler och Felicia-Yllenius.

  • MBoom Burger är en växtbaserad hamburgare baserad på en unik kombination av ärtor och svamp.

    MBoom Burger är en växtbaserad hamburgare baserad på en unik kombination av ärtor och svamp.

Föregående
Nästa
 
Kocken och entreprenören Marcus Samuelsson ingår nu i ett partnerskap med det svenska plantbaserade livsmedelsföretaget Peas of Heaven. Den första produkten de tagit fram är MBoom Burger, en revolutionerande vegansk hamburgare gjord på ärtor och svamp. Lanseringen äger rum exklusivt genom Bastard Burgers den 23 februari, 

 2019 rekonstruerade bröderna Lucas och Marcus Karlsson det hundraåriga familjeföretaget Härryda Karlsson för att satsa helhjärtat på plantbaserad mat. Idag är Peas of Heaven en ledande aktör inom veganska livsmedel med ett långsiktigt mål att förbättra dagens och kommande generationers vardag.
För drygt ett år sedan inleddes ett samarbete mellan Marcus och Lucas Karlsson och stjärnkocken Marcus Samuelsson - eftersom han delar bolagets visioner om en bättre och mer hälsosam gastronomisk framtid.

– Det var en omedelbar klick, vi förenades i en orubblig passion för kompromisslös street food och strävan efter verklig förändring – inte bara för idag eller imorgon, utan för de kommande tio till tjugo åren. Det har varit en fantastisk resa, från Harlem till Härryda, där vi utvecklat över fyrtio olika versioner av burgaren för att slutligen nå den ultimata smaken och texturen, säger Marcus Samuelsson.

– Som bolag strävar vi långsiktigt efter att normalisera inställningen till vegansk mat. Att utmana, skapa och forma framtidens mat i samarbete med en av världens främsta och innovativa kockar utgör en fantastisk möjlighet för oss. Vi ser fram emot att fortsätta växa som företag och expandera till nya marknader tillsammans med Marcus, säger Lucas Karlsson, grundare Peas of Heaven.

Den första produkten är MBoom Burger, en växtbaserad hamburgare baserad på en unikkombination av ärtor och svamp som skapar naturlig umami, en uttrycksfull textur och ger en ultimat stekyta. MBoom Burger lanseras initialt exklusivt hos Bastard Burgers och kommer att bli det permanenta växtbaserade proteinet på den gröna menyn. Bastard Burgers, nyligen belönade med utmärkelsen “Årets Vegoburgare”, har bidragit med sin expertis underutvecklingsprocessen.

– Vi har länge sökt efter en ersättare till vår gröna meny och är stolta att introducera en svenskprodukt, som varken kompromissar med smak eller kvalitet. Vi fick nyligen utmärkelsen “Årets Vegoburgare” av Burgerdudes, vi är trygga att vi tillsammans med Peas of Heaven och Marcus Samuelsson nu blir ännu bättre och kan med säkerhet säga att vi fortsatt serverar Sveriges godaste veganska burgare, säger Simon Wanler, vd och medgrundare Bastard Burgers.

Lanseringen av MBoom Burger markerar starten på ett långsiktigt partnerskap mellan Peas of Heaven och Marcus Samuelsson. Just nu arbetar de tillsammans med utvecklingen av flera produkter och ett större sortiment med ambitionen att etablera sig i dagligvaruhandeln och utvidga utrymmet för veganskt protein.

– Det är vårt ansvar som kock och producenter att hjälpa till att sänka trösklarna, göra det enkelt för konsumenterna i vardagen och framförallt att skapa en otrolig, aptitretande produkt. För mig handlar det inte om ett antingen eller; det handlar om att skapa alternativ och möjligheter. Plantbaserad mat är framtiden och vi strävar efter att utbudet av veganskt protein ska vara lika omfattande och eftertraktad som kött inom de kommande fem åren, säger Marcus Samuelsson. 

MBoom Burger lanseras exklusivt hos Bastard Burgers i Sverige den 23 februari. Under våren kommer den även att introduceras på Bastard Burgers restauranger i Norge och Finland.