Ostnyheter - Gourmesan och Krämig Cheddar från Valio
3 Mar 2017
Valio har htagit det bästa från andra länders ostar – från Italien och England – och kombinerat med sin egen för att få fram en krämigare smak och konsistens. Ostar som passar precis lika bra på smörgåsen och ostbrickan som till matlagning.
- Vårt mål är alltid att besvara efterfrågan på marknaden, att utmana det befintliga sortimentet och att inspirera med nya smaker och smart förpackningsdesign. Gourmesan och Krämig Cheddar är två helt nya ostar med unik karaktär som verkligen lever upp till det. Två ostar med en tydlig och mogen smak och som dessutom är härligt krämiga. De passar med andra ord lika bra på både frukost- och kvällsmackan, säger Anette Björnlund, kategorigruppchef på Valio Sverige.
Valio Gourmesan är en helt ny och gränslöst god ost som lagrats i sju månader. En kombination av italiensk hårdosttradition – med den så karaktäristiska sältan och underbara smaken – och nordliga smaker och den krämiga konsistensen. Gourmesan är lika god på smörgåsen som till ostbrickan och i matlagningen. Strukturen är lätt kristalliserad.
Valio Krämig Cheddar är lagrad i sex månader och bjuder på engelsk, smakrik osttradition och nordlig, krämig konsistens. En ost med elegant syra och söt fruktighet. Strukturen är härligt krämig och smular inte – en perfekt ost till ostbrickan helt enkelt. Men den är precis lika god på smörgåsen som i matlagning.
3 Mar 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen